yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

BAL’IN ELİ KULAĞINDA

BAL’IN ELİ KULAĞINDA
22.08.2023 16:46
0
A+
A-
  • Temsilcilerimiz Yalova Yeşilovaspor ile Vetraco Altınova Belediyespor’un da yer aldığı Bölgesel Amatör Ligi’nde yeni sezon kura çekimi için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 sezonu amatör liglerde uygulanacak esaslarda yapılan değişikliği içeren kitapçığı açıklarken; kitapçığın açıklanmasıyla artık gözler kura çekimine çevrildi.

 

Onur ERDİK

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenecek Bölgesel Amatör Ligi’nde yeni sezonun 1 Ekim 2023 tarihinde olacağı resmi kanaldan açıklanmasa da bu tarihe artık kesin gözüyle bakılıyor. Edinilen bilgiye göre 12 Grup’ta yapılacak müsabakaların ardından, 2023-2024 sezonunu lider bitirecek bu takımlar, doğrudan TFF 3. Ligi’ne adlarını yazdıracak. Öte yandan TFF, amatör liglerde uygulanacak esaslarda yapılan değişiklikleri içeren yeni kitapçığını yayımladı. Tüm illerdeki yerel amatör futbol ligleri, Bölgesel Amatör Ligi’ne endeksli olduğu için BAL’da tarih ve gruplarla yeni sezon maç programlarının kesinleşmesiyle yerel liglerde de 2023-2024 sezonu gidişatı netlik kazanacak.

Grup liderleri 3. Lig’e çıkacak..

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yıl 14.’sünü düzenleyeceği Bölgesel Amatör Ligi’nde yeni sezon için üst lige yükselme statüsü değişti. Daha önceki yıllarda gruplarını lider bitiren takımlar arasında eleme maçları oynanırken; geçen sezon Şubat ayında yaşanan deprem felaketi nedeniyle TFF’nin aldığı karar yeni sezondan itibaren devam edecek. 12 grubun oluşturulacağı yeni sezonda her grupta 13-14 takım mücadele verecek. Gruplarını şampiyon tamamlayacak 12 takım, lig maratonu sonunda TFF 3. Ligi biletini alacak.

Altınova 11.kez..

Bölgesel Amatör Ligi’nin en tecrübeli takımlarının başında gelen Vetraco Altınova Bleediyespor, 2023-2024 sezonuyla birlikte 11. kez bu arenada boy gösterecek. İlk olarak 2010-2011 sezonunda gerçekleştirilen BAL’da maratonu ikinci sırada bitiren sarı-yeşilliler, o dönemde şampiyonluğu bir puan farkla kaçırmış ve statü gereği birincinin direkt yükseldiği 3. Lig’in kapısından dönmüştü. Bir sonraki sezon zirvenin 12 puan gerisinde kalan Altınova, 2012-2013 sezonunda küme düşme potasının yukarısında ligi bitirmesine rağmen statü gereği baraj maçı oynadı ve bu müsabakayı kaybederek Süper Amatör Küme’ye geriledi. 2014-2015 sezonunda tekrar BAL’da mücadele eden sarı-yeşilliler, zirvenin 20 puan gerisinde kalmıştı. Bir yıl sonra orta sıralarda kendisine yer bulan Altınova, 2016-2017 sezonuyla birlikte yükselişe geçse de yine şampiyonluğu koparamamıştı.

Şampiyon olsa da 3.Lig vizesialamadı..

Temsilcimiz, istediği şampiyonluğu 2017-2018 sezonunda elde etti. En yakın rakibinin 12 puan önünde ki BAL tarihinin en çok puan farkına ulaşan ekiplerinden biri olarak ligi şampiyon tamamlayan sarı-yeşilliler, statü gereği 3. Lig’e yükselebilmek için baraj maçlarına çıktı. Önce Gebzespor’a Eskişehir’de son dakika golüyle 1-0 kaybeden Altınova, ardından önde götürdüğü müsabakada Alibeyköyspor’un yine son dakikalardaki golüne engel olamamıştı. Penaltılara giden mücadeleyi kaybeden sarı-yeşilliler, 3. Lig’e çıkma şansını yitirmişti. Bir sezon sonra statü gereği kırmızı bölgenin üstünde bulunmasına rağmen baraj maçı oynayan Altınova, bu karşılaşmayı kaybedince tekrar yerel lige düştü. Pandemi dönemine denk gelen futbolumuzda Altınova’nın bir sonraki BAL macerası 2021-2022 sezonu oldu. O dönemde statüde iki Yalova takımı arasında ikinci olduğu için play-out müsabakasına çıkan sarı-yeşilli takım, bu müsabakayı kazanıp 2022-2023 BAL biletini cebine koydu. Geride bıraktığımız sezon da şampiyonluğu son haftalara kadar kovalamasına rağmen mutlu sona ulaşamayan temsilcimiz, yeni sezonda Vetraco Altınova Belediyespor adıyla şampiyonluk mücadelesine kaldığı yerden devam edecek.

 

Yeşilova ilk kez mücadele edecek..

Bu arada 2023-2024 sezonunda Altınova’nın dışındaki bir diğer temsilcimiz Yalova Yeşilovaspor da tarihinde ilk kez bu organizasyonda yer alma heyecanı yaşayacak. Geçen sezonu namağlup Süper Amatör Küme şampiyonu olarak tamamlayan mavi-yeşilliler, baraj maçını da kazanarak Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselmişti. Son iki yıldaki yükselişiyle dikkat çeken Yeşilovaspor’un ilk sezonunda Bölgesel Amatör Ligi’nde sergileyeceği performans, futbol kamuoyu tarafından da merak edilir hale geldi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.