yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BAL’IN EKİM AYINA KADAR BAŞLAMASI PLANLANIYOR

BAL’IN EKİM AYINA KADAR BAŞLAMASI PLANLANIYOR
02.08.2023 16:48
0
A+
A-
  • Temsilcilerimiz Yalova Yeşilovaspor ile Vetraco Altınova Belediyespor’un da yer aldığı Bölgesel Amatör Ligi’nde yeni sezonun Ekim ayına kadar başlamasının planlandığı öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken; önümüzdeki günlerde BAL toplantısı yapılacak ve bu ay sonuna kadar gruplar belli olacak.

 

Onur ERDİK

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenecek Bölgesel Amatör Ligi’yle ilgili yeni sezon planlaması masaya yatırılıyor. BAL takımlarının ve temsilcilerinin de merak ettiği konunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı belirtildi. Onlarca takımın profesyonel lige yükselme hayalinin olacağı 2023-2024 sezonunun bir aksilik çıkmazsa Ekim ayına kadar başlatılabileceği belirtildi.

2 hafta içerisinde gruplar belli olacak..

Bölgesel Amatör Ligi’nde kulislerde konuşulan, takım sayılarının resmiyete dökülüp bu ekiplerden hangilerinin lige katılacağı. Bu konunun da yine önümüzdeki günlerde netleşeceği ve 2 hafta içerisinde BAL gruplarının belli olacağı ifade ediliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 14.’sünü düzenleyeceği bu futbol şöleninde neden bu kadar geç kalındığı bilinmezken; yine kulislerde konuşulan, takımların durumlarının belirlenmesi.

Altınova, 11. kez bu arenada..

Öte yandan Bölgesel Amatör Ligi’nin en tecrübeli takımlarının başında gelen Vetraco Altınova Bleediyespor, 2023-2024 sezonuyla birlikte 11. kez bu arenada boy gösterecek. İlk olarak 2010-2011 sezonunda gerçekleştirilen BAL’da maratonu ikinci sırada bitiren sarı-yeşilliler, o dönemde şampiyonluğu bir puan farkla kaçırmış ve statü gereği birincinin direkt yükseldiği 3. Lig’in kapısından dönmüştü. Bir sonraki sezon zirvenin 12 puan gerisinde kalan Altınova, 2012-2013 sezonunda küme düşme potasının yukarısında ligi bitirmesine rağmen statü gereği baraj maçı oynadı ve bu müsabakayı kaybederek Süper Amatör Küme’ye geriledi. 2014-2015 sezonunda tekrar BAL’da mücadele eden sarı-yeşilliler, zirvenin 20 puan gerisinde kalmıştı. Bir yıl sonra orta sıralarda kendisine yer bulan Altınova, 2016-2017 sezonuyla birlikte yükselişe geçse de yine şampiyonluğa ulaşamamıştı.

Bir yıl sonra şampiyon oldu ama..

Temsilcimiz, istediği şampiyonluğu 2017-2018 sezonunda elde etti. En yakın rakibinin 12 puan önünde ki BAL tarihinin en çok puan farkına ulaşan ekiplerinden biri olarak ligi şampiyon tamamlayan sarı-yeşilliler, statü gereği 3. Lig’e yükselebilmek için baraj maçlarına çıktı. Önce Gebzespor’a Eskişehir’de son dakika golüyle 1-0 kaybeden Altınova, ardından önde götürdüğü müsabakada Alibeyköyspor’un yine son dakikalardaki golüne engel olamamıştı. Penaltılara giden mücadeleyi kaybeden sarı-yeşilliler, 3. Lig’e çıkma şansını yitirmişti. Bir sezon sonra statü gereği kırmızı bölgenin üstünde bulunmasına rağmen baraj maçı oynayan Altınova, bu karşılaşmayı kaybedince tekrar yerel lige düştü. Pandemi dönemine denk gelen futbolumuzda Altınova’nın bir sonraki BAL macerası 2021-2022 sezonu oldu. O dönemde statüde iki Yalova takımı arasında ikinci olduğu için play-out müsabakasına çıkan sarı-yeşilli takım, bu müsabakayı kazanıp 2022-2023 BAL biletini cebine koydu. Geride bıraktığımız sezon da şampiyonluğu son haftalara kadar kovalamasına rağmen mutlu sona ulaşamayan temsilcimiz, yeni sezonda Vetraco Altınova Belediyespor adıyla şampiyonluk mücadelesine kaldığı yerden devam edecek.

Yalova Yeşilovaspor bir ilk yaşayacak..

Bu arada 2023-2024 sezonunda Altınova’nın dışındaki bir diğer temsilcimiz Yalova Yeşilovaspor da tarihinde ilk kez bu organizasyonda yer alma heyecanı yaşayacak. Geçen sezonu namağlup Süper Amatör Küme şampiyonu olarak tamamlayan mavi-yeşilliler, baraj maçını da kazanarak Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselmiş oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.