yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BALIKÇI BARINAĞI ÇÖKÜYOR!

BALIKÇI BARINAĞI ÇÖKÜYOR!
04.04.2022 17:21
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Merkez Balıkçı Barınağı’nda yaşanan çökme, vatandaşları ve balıkçıları her geçen gün endişelendiriyor. Yalova Belediyesi’nin bütçesi olmadığı için bu alanın Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından yapılmasının beklendiğini söyleyen Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, “Tehlike nedeniyle Yalova Liman Başkanlığı alana tekne bağlamayı yasakladı. Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Buraya geldi, bizlere bir şekilde yardımcı oldu. Kayan yerlerin ihalesini yapmak için uğraşmış, ancak 4-4,5 milyon TL bedel çıkmış. Belediyemizin bütçesi buna yetmiyor. Belediyenin bütçesi yetmediği için DLH’yı bekliyoruz” dedi.

‘Liman kayıyor’

Balıkçı Barınağı’nın Yalovalılar için oldukça önem arz ettiğini dile getiren Karataş, “Yalova’ya gelen 100 kişinin 90’nı buradan geçer. Liman Başkanı bize, ‘oraya tel örgü çekin’ dedi. Tel örgüyü de çekemiyoruz. Vatandaşa açık bir alan. Belediye de çekmeyin diyor. Buranın acilen yapılması lazım. Milletvekillerimize bu konuyu bir kez daha ileteceğiz. Bir an önce yapılması gerekiyor, çünkü liman kayıyor” diye konuştu.

‘Vatandaş zor durumda kalıyor’

Çökme nedeniyle vatandaşların zor durumda kaldığını belirten Karataş, “Yosun tuttuğu için kaygan bir zemin oluşuyor. Vatandaş ayağını attığında denizle buluşuyor, kayığa binerken kayıyor. Bir tarafını vursa Allah muhafaza, biz sorumluluk altına giriyoruz. Biz de kiralamamızı yeni yaptık. Devletin, kiralaması yapılan yerin sağlıklı işlemesi için gereğini yapması lazım” ifadelerini kullandı.

‘Kırmızı çizgi gördük’

Alanın bakıma alınması halinde tekneleri Dereağzı mevkiine götüreceklerini söyleyen Karataş, şöyle konuştu: “Alternatifimiz var; Dereağzındaki limanımız var. Güzergah tadilata alındığı zaman bütün tekneleri kaldırırız. Önceki dönemde bir hata yapılmış. 4. Bölge Müdürü, ‘Biz buraya 1 milyon 500 bin TL para çıkardık. İhalesi yapıldı, tekneler kalkmadı. Sonra o para geri gitti. İhaleyi alan müteahhit devleti mahkemeye verdi. 600 milyon TL para ödedik. Siz biraz kırmızı çizgi görmüşsünüz’ dedi. Geçmiş zamanda bizim kooperatifimizde yapılan hatalar var ama ben öyle bir şey olsun, bir tane bile kayık bırakmam.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.