yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

‘BALIK HALİ PROJESİ YALOVA EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK’

‘BALIK HALİ PROJESİ YALOVA EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK’
06.05.2022 17:21
0
A+
A-

 

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, Balık Hali Projesi’nin hayata geçmesi ile birlikte hem Yalova’nın ekonomisinin büyüyeceğini hem de halkın ucuz balık yiyebileceğini söyledi. Marmara Denizi’nde 10’a yakın balık çıkış noktasının bulunduğuna dikkat çeken Karataş, bunlardan birisinin de Yalova’da olduğunu ve bunun yıllardır değerlendirilemediğini dile getirdi.

‘Ekonomik hareketlilik yaşanır’

Balık halinin ekonomik açıdan hareketlilik yaşatacağını ifade eden Karataş, “50-100 kişi oradan ekmek yer. Ben, balığımı buradan Ereğli’ye, Bursa’ya, İstanbul’a yollamam, nakliye parası vermem. Yalova halkı da ucuz balık yer. Halk için iyi bir şey olur. Yıllardır sürekli bu mezata gidip-gelen birisiyim. Mutlaka ilin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu sektörde genelde nakit para dönüyor. Alacak konusunda da sıkıntı yaşamayız” dedi.

‘15 yıldır bekliyor’

Balık Hali Projesi’nin yaklaşık 15 yıldır beklediğini belirten Karataş, “Büyükşehirler burada bir mezat olmasını istemezler. Çünkü para kaynağı dağılacak. Ancak bu mezat Yalova’mıza katkı sunacaktır” şeklinde konuştu.

‘Dereağzına ıslah çalışması lazım’

Karataş, öncelikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nün (DLH) Dereağzı’nda ıslah çalışması gerçekleştirmesi gerektiğini kaydederek, “Islah olmadan oraya mezat alanı yapsan dahi olmaz. Çünkü tekneler yanaşamıyor, iskelelerimiz yok. Önce bu yapıldıktan sonra mezat düşünülmesi lazım” ifadesini kullandı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.