yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3653
EURO
34,7971
ALTIN
2.394,12
BIST
10.270,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

BAL’dan 3. Lig’e yükselen kulüp başkanlarından Büyükekşi’ye ziyaret

BAL’dan 3. Lig’e yükselen kulüp başkanlarından Büyükekşi’ye ziyaret
28.05.2023 17:03
0
A+
A-
  • 2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3. Lig’e yükselen kulüplerin başkan ve temsilcileri Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Onur ERDİK

Bu yıl 13.’sü yapılan Bölgesel Amatör Ligi’nde sezonu gruplarında lider bitirip 3. Lig’e yükselen kulüplerin başkanları, Türkiye Futbol Federasyonu’na ziyarette bulundu. TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen görüşmede Amatör İşlerden Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin de yer aldı. Ziyarette bölgesel amatör futbolun gelişimi ve akademi projeleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 3. Lig’e yükselen kulüp temsilcilerini tek tek tebrik ederek, yeni sezonda başarı dileklerini iletti.

15 takım yükseldi..

Diğer yandan temsilcilerimiz Yalovaspor ile Altınova Belediyespor’un da yer aldığı ve yeşil-kırmızılıların baraj maçı sonrası küme düştüğü Bölgesel Amatör Ligi’nde toplam 15 takım, 3. Lig’e adını yazdırmıştı. Statü değişikliği nedeniyle grup liderleri, play-off oynamaksızın TFF 3. Ligi’ne alındı. Ligde 14. Grup’ta ilimizi, Yalovaspor ile Altınova Belediyespor temsil etmişti. Sarı-yeşilli ekip Altınova, son haftalara kadar şampiyonluk kovalasa da istediğini alamamış ve 3. Lig fırsatını tepmişti. Normal sezonu ateş hattının yukarısında kapayan Yalovaspor ise baraj maçında Yeşilovaspor’a kaybederek yerel lige düşmüştü.

Son bilet Silifke’nin oldu..

Bölgesel Amatör Ligi’nde gruplarını lider bitiren; Mardin 1969 Spor, Sebat Gençlikspor, Tokat Belediye Plevnespor, Karabük İdmanyurduspor, Talasgücü Belediyespor, Anadolu Üniversitesi, Bornova Futbol Kulübü, Aliağa Futbol AŞ, Küçükcekmece Sinop Spor Kulübü, Sultanbeyli Belediyespor, Silivrispor ve İnegöl Kafkas Gençlikspor, 3. Lig’e yükselen takımlar oldu. Deprem felaketi nedeniyle 2. Grup’ta lider durumda bulunan Kahramanmaraş İstiklalspor ile 7. Grup birincisi Adana 1954 Futbol Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararı ile TFF 3. Ligi’ne alındı. Ayrıca deprem bölgesinde lige devam etmek isteyen diğer takımlar arasında oynanan play-off maçlarının ardından Silifke Belediyespor da TFF 3. Ligi’ne adını yazdıran son takım olmayı başarmıştı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.