yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3689
EURO
34,7941
ALTIN
2.393,12
BIST
10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

BAL’DA BELİRSİZLİK

BAL’DA BELİRSİZLİK
14.07.2023 14:54
0
A+
A-

YENİ SEZON PROGRAMI NETLEŞMEDİ!

  • Temsilcilerimiz Yalova Yeşilovaspor ile Altınova Belediyespor’un da mücadele edeceği Bölgesel Amatör Ligi’yle ilgili olarak yeni sezon belirsizliği sürüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan henüz yeni sezonla ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmadığı BAL’da programın ne zaman netleşeceği merak konusu oldu.

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenecek Bölgesel Amatör Ligi’yle ilgili şuana kadar herhangi bir gelişme yok. 2022-2023 sezonu biter bitmez yeni bir lig oluşumunun yapılacağı iddiası ortaya atılsa da federasyona bağlı merciler tarafından bu yalanlanmıştı. Eylül sonu Ekim başı start alması planlanan Bölgesel Amatör Ligi organizasyonuyla ilgili herhangi bir gelişmenin yaşanmaması, acaba TFF’nin farklı bir strateji deneyebileceğinin sorularını akıllara getiriyor.

Geçen sezon 13 takım doğrudan 3. Lig’e alınmıştı..

Öte yandan geride bıraktığımız sezon Bölgesel Amatör Lig gruplarını lider bitiren 13 takım, doğrudan 3. Lig’e alınmıştı. Ayrıca bir takım daha elemelerin ardından üst lige yükselmişti. Ülkemizi sarsan deprem felaketi nedeniyle bir süre ara verilen lig müsabakalarının ardından 2. ve 7. Grup liderleri, deprem bölgesi takımları oldukları ve lige katılamayacakları için TFF tarafından bir üst lige davet edilmişti. Devam eden sezonun ardından diğer grup birincileri arasındaki play-off sistemi kaldırılmış ve 13 takım doğrudan 3. Lig bileti almıştı. Deprem bölgesi gruplarından oluşturulan eleme grubu karşılaşmalarıyla birlikte bir ekip daha profesyonel lige adını yazdırmıştı.

Yeşilova bir ilki yaşayacak..

Geçen sezon Yalova Süper Amatör Küme’yi namağlup şampiyon tamamlayan ve baraj maçında da Yalovaspor’u yenip Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselen Yeşilovaspor, bir ilki yaşayacak. Mavi-yeşilli takım, 2023-2024 sezonunda BAL organizasyonunda da başarı kaydedip 3. Lig bileti almayı hedefliyor. Yeşilova’nın bu hedefine ulaşıp ulaşmayacağı yeni sezonun ardından belli olacak.

Altınova 11.kez..

Bu arada yeni sezonda Yeşilovaspor gibi şampiyonluğu hedefleyen Altınova Belediyespor, tarihinde 11.kez Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele verecek. Daha önce 10 kez bu organizasyonda yer alan ve pandemi döneminde katılma hakkı olmasına rağmen liglerde yer almayan sarı-yeşilliler, BAL’ın ilk Yalova şampiyonu unvanını elinde tutuyor. 3. Lig’in kapısından dönen ve yer aldığı sezonlarda hep üst sıralara oynayan Altınova, geride bıraktığımız 2023-2024 sezonunda da son haftalara kadar iddiasını sürdürse de mutlu sona ulaşamamıştı.

2 Yalova takımının müzesinde kupa var..

Bu sezon 14.’sü yapılacak bu organizasyon öncesinde gruplarında şampiyonluğa ulaşan iki Yalova takımı var. Daha önce Altınova Belediyespor, grubunu rekor puan farkıyla lider bitirse de baraj maçlarında Gebzespor ve Alibeyköyspor’a diş geçirememişti. Yerel lige kadar düşen ve tekrar BAL’a yükselen Altınova’nın yanı sıra Yalovaspor da bu organizasyonun şampiyonlarından. Pandemi döneminde şampiyonluğu elde ederek 3. Lig’e adını yazdıran yeşil-kırmızılılar, grubunu sonuncu bitirip tekrar BAL’a geriledi. Ardından yeşil-kırmızılılar, bir sonraki sezon şampiyonluğu kaçırmış ve geçen sezonun bitişinde yapılan baraj müsabakasında Yeşilova’ya kaybedip yerel lige gerilemişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.