yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

BAL’DA 2+12 FORMÜLÜ

BAL’DA 2+12 FORMÜLÜ
22.02.2023 15:41
0
A+
A-

GRUP LİDERLERİ 3. LİG’E ALINABİLİR!

  • Deprem felaketi nedeniyle ara verilen Bölgesel Amatör Ligi’nin statü ve formatında değişiklik yapılıp yapılmayacağı netleşmedi.

 

Onur ERDİK

Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından tüm branşlardaki spor organizasyonları durdurulmuştu. Aradan geçen zamanın ardından depremin yaraları sarılmaya başlarken; spor organizasyonlarıyla ilgili federasyonlar da yavaş yavaş başlangıç tarihleri planlamalarını masaya yatırdı.

BAL’da grup liderlerinin 3. Lig’e alınması gündemde..

Futbolla ilgili olarak son dönemlerde dilden dile dolaşan iddia, Bölgesel Amatör Ligi’ndeki grup birincilerinin 3. Lig’e alınmaları durumu. OHAL ilan edilen deprem bölgesinde takımların birçoğunun liglere katılmasının zor olduğu BAL’da özellikle iki gruptaki takımların durumu, bütün grupları etkileyebilir. 2. Grup’ta Kahramanmaraş İstiklalspor ile 7. Grup’ta zirvede bulunan Adana 1954 Futbol Kulübü’nün lige devam edememesi ve bu takımların içinde bulundukları durum masaya yatırıldığında, iki takımın da üst lige alınabileceği konuşuluyor. Takımların mağdur olmaması için farklı senaryolar üreten TASKK’ın TFF’ye sunduğu bir diğer teklif ise grup liderlerinin TFF 3. Ligi’ne alınmaları. 2+12 formülü eğer uygulamaya konulursa; Kahramanmaraş ve Adana temsilcilerinin yanı sıra diğer 12 grup birincisi, play-off oynanmaksızın 3. Lig’e alınacak. Ancak bu takımların durumuyla ilgili son kararı yine TFF verecek.

  1. Lig’in 4 gruba çıkacağı iddiası var..

Diğer yandan BAL’da 2022-2023 sezonunun tamamlanması sonrası önümüzdeki sezon için TFF 3. Ligi’nde 4 grubun olabileceği iddiası var. Süper Lig rezerv takımlarının yanı sıra BAL’dan daha çok takım alınarak, 3. Lig’de yeni bir grubun ortaya çıkmasıyla yeni sezonda bu ligde toplam 4 grup olabilir. Bununla ilgili de yine TASKK’ın tavsiye kararını TFF’nin uygulamaya koyup koymayacağı merak ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.