yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

BAL’DA 13. SEZON SONA ERDİ

BAL’DA 13. SEZON SONA ERDİ
18.04.2023 15:47
0
A+
A-

Temsilcilerimiz Yalovaspor ile Altınova Belediyespor’un da mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligi’nde 2022-2023 sezonu heyecanı grup aşaması sona erdi. Play-off ve play-out baraj maçlarının ardından yeni sezonda bu organizasyonda yer alacak takımlar belli olacak.

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yıl 13.’sü düzenlenen Bölgesel Amatör Ligi’nde normal sezon tamamlandı. 14 grupta birbirinden zorlu müsabakaların yapıldığı maratonda temsilcilerimiz Yalovaspor ile Altınova Belediyespor, 14. Grup’ta boy gösterdi. Geride bıraktığımız hafta sonunda oynanan karşılaşmalarla birlikte baraj maçları öncesinde grup aşaması da resmen sona erdi.

 

Yalovaspor evinde farklı kaybetti..

Bir önceki sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Yalovaspor, 2022-2023 sezonunda pek de iyi sezon yaşamasa da küme düşme potasının üzerinde ligi noktaladı. 26. ve son hafta müsabakaları kapsamında yeşil-kırmızılı takımımız, Atatürk Stadyumu’nda Nişantaşıspor’u ağırladı. Temsilcimiz, rakibine 6-1’lik skorla yenilmekten kurtulamadı. Bu sonuçla Yalovaspor, 26 haftada 16 puan topladığı BAL 14. Grup’ta küme düşme potasının bir basamak üstünde ve 12.sırada sezonu kapattı. Nişantaşıspor da 47 puanla grubu 5.sırada bitirdi. Yeşil-kırmızılılar, 2023-2024 sezonunda da Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edebilmek için Yalova Süper Amatör Küme şampiyonu Yeşilovaspor ile baraj maçına çıkacak.

 

Altınova yenilgiyle noktaladı..

Haftalardır sürdürdüğü şampiyonluk yarışında zirvenin gerisinde kalıp play-off’lara gitme şansını kaçıran Altınova Belediyespor, 26.haftada İstanbul deplasmanına çıktı. Feriköyspor’a konuk olan sarı-yeşilli takımımız, sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla temsilcimiz, 57 puanla ligi 3.sırada bitirdi. 49 puandaki Feriköyspor da 4.sırada kendisine yer bulup önümüzdeki sezon için de Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

 

İnegöl Kafkas ipi göğüsledi..

BAL 14. Grup’ta haftanın ve sezonun en önemli maçında İnegöl Kafkas Gençlik, evinde Gebzespor’u ağırladı. Kıran kırana geçen müsabakada Bursa temsilcisi, rakibini 1-0 devirdi ve 65 puanla grubu zirvede bitirip şampiyonluğunu ilan etti. 62 puanda kalan Gebzespor da 2.sırada ligi bitirip 3. Lig’e yükselmek için play-off fırsatını tepti.

 

3 karşılaşma daha oynandı..

Diğer yandan grupta 3 karşılaşma daha oynandı. Kocaeli temsilcisi Değirmenderespor, sahasında Osmaniye İstiklalspor’u 4-1 yendi. Nilüfer Belediye Futbol Kulübü de ligden düşen Gebze Tayfunspor deplasmanında 6-1 kazanarak sezonu galibiyetle tamamladı. İstanbul deplasmanına çıkan Kullar 1975 Spor, yine ligden düşmesi daha önce belli olan Kavacıkspor’u 2-1 yenmesini bildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.