yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘BALABAN DERESİ ISLAHI KANAYAN YARA’

‘BALABAN DERESİ ISLAHI KANAYAN YARA’
07.11.2022 17:26
0
A+
A-

‘İNSANLARIMIZ İMARLI ARSALARINDA İNŞAAT YAPAMIYOR!’

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, dün Meclis’te konuştu:

  • Balaban Deresi Yapım İşi Projesi’ne ilişkin DSİ 13. Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan protokolün imzalanması için başkanlığa yetki verilmesi talebi dün mecliste görüşüldü.

 

..”Balaban Deresi’nin ıslahı yıllardır kanayan bir yara. Oradaki vatandaşlarımızın mağduriyeti çok fazla. Orası  taşkın alan. Duvarlar, dere ıslahı ve korkuluklar yok. İnsanlarımız arsalarında inşaat yapamıyor. Ciddi bir mağduriyet var.”

  • CHP’li Meclis Üyesi Cem İnci: “Samanlı Deresi’nin ıslahı tamamlanırken bir takım işler yapıldı. Beton duvarları falan bitirildi. Ama Safran Deresi’nde olduğu gibi korkulukları ve aydınlatması yapılmadı. Bu yapılacak olan Balaban Deresi’nin ıslahına korkuluk ve aydınlatma işi dahil midir? Bunu DSİ Bölge Müdürlüğü mü yapacak yoksa Yalova Belediyesi mi?”

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Meclisi’nde konuşan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Balaban Deresi ıslahının kanayan bir yara olduğunu belirtti. Tutuk, gelen soru üzerine, Balaban Deresi projesi ile ilgili bilgi verdi. Balaban Deresi Yapım İşi Projesi’ne ilişkin DSİ 1. Bölge 13. Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan protokolün imzalanması için başkanlığa yetki verilmesi talebi dün mecliste görüşüldü. Okunan madde üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cem İnci, “Dere ıslah işleri vatandaşlarımız için çok önemli. Şehrin gelişebilmesi ve imarlı arsaların inşaatlarını yapabilmesi için çok önemli. Buna ulaşımın aksamaması da dahil. Bu konunun üzerinde durulduğu için sizlere ve DSİ Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

‘DSİ GÖREVİNİ HATIRLADI’..

İnci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuoyuna da bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Geçtiğimiz dönemde tıpkı Karayolları Bölge Müdürlüğü gibi DSİ Bölge Müdürlüğü de 2014-2019 yılları arasında riyasete randevu dahi vermiyordu. Şimdi sağ olsunlar, hatırladılar ve görevlerine devam ediyorlar. Bu yapılacak iş ile ilgili CHP dönemini de baz alarak bazı şeyler sormak istiyorum. Samanlı Deresi’nin ıslahı tamamlanırken bir takım işler yapıldı. Beton duvarları falan bitirildi. Ama Safran Deresi’nde olduğu gibi korkulukları ve aydınlatması yapılmadı. Bu yapılacak olan Balaban Deresi’nde korkuluk ve aydınlatma işi dahil midir? Bunu DSİ Bölge Müdürlüğü mü yapacak yoksa Yalova Belediyesi mi? Proje ile ilgili meclise bilgi verebilir misiniz?”

‘YILLARDIR KANAYAN YARA’..

Balaban Deresi Islah Projesi’nin yıllardır kanayan yara olduğunu söyleyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Balaban Deresi’nin ıslahı yıllardır kanayan bir yara. Oradaki vatandaşlarımızın mağduriyeti çok fazla. Orası  taşkın alan. Duvarlar, dere ıslahı ve korkuluklar yok. İnsanlarımız arsalarında inşaat yapamıyor. Ciddi bir mağduriyet var” dedi.

‘BELEDİYE OLARAK ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’..

Balaban Deresi ıslahını ne olursa olsun yapacaklarını dile getiren Tutuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de bu mağduriyeti aşmak için belediyemizin imkanlarını seferber edip, oradaki vatandaşlarımızın kendi arsalarına hem bina yapmaları hem de sağlıklı bir şekilde mahallelerinde yaşam sürmeleri için bu dere ıslahını ne pahasına olursa olsun yapacağız. Burada ne pahasına olursa olsun yapacağız derken, belediyenin tüm kaynaklarını kullanacağız demiyorum. Devletimiz yapıyor. Biz de belediye olarak önünü açıp yardımcı olacağız. Sizlerin de bilmediğiniz bir şeyi orada kesinlikle yapmayız. Projesi belli. Kodları belli. Oranın imar izinleri de verilecek. DSİ ile birlikte oradaki vatandaşlarımızın da desteği ile sorunu aşacağız. Burası 20 milyon TL’lik bir proje. İhalesi yapıldı. Bu sadece yapım bedeli. Orada kamulaştırma çıkar mı çıkmaz mı, hep birlikte bakarız. Bazen deplaseler olabilir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.