yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BAL-GÖÇ, BULGARİSTAN’DAKİ GÜREŞLERE KATILDI

BAL-GÖÇ, BULGARİSTAN’DAKİ GÜREŞLERE KATILDI
03.10.2023 16:31
0
A+
A-

Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, İçişleri Bakanlığınca desteklenen ‘Geçmişten Geleceğe Değerlerimiz’ projesi kapsamında Bulgaristan’ın Şumnu kentinde düzenlenen Koca Yusuf Yağlı Güreşlerine katıldı.

 

Onur ERDİK

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen organizasyona Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Genel Merkezi, HÖH Partisi Şumnu İl Başkanlığı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonunca düzenlenen Koca Yusuf Yağlı Güreş etkinliklerine katılım sağladı. Bulgaristan Türklüğünün ve Türk güreşimizin sembolü olan, Bulgaristan’ın Deliorman Bölgesinde dünyaya gelen efsanevi güreşçi Koca Yusuf’un aziz hatırasına sahip çıkmak amacıyla düzenlen etkinliklere Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği temsilcileri, HÖH Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan, HÖH Partisi İl Başkanı Aysel Rufad, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, HÖH Partisi Milletvekilleri, HÖH Partisi Belediye Başkanları ve adayları, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Başkanı AbdurrahimNursoy, Adana, Edirne, Sakarya, Silivri, Kocaeli, İzmir Balkan dernekleri başkanları ve yöneticieri katıldılar.

Çelenk bıraktılar..

Yalova Bal-Göç ise Koca Yusuf Yağlı Güreşlerine Dernek Başkanı Lütfi Özgür öncülüğünde Subaşı ve 500 evler temsilcileri, dernek yönetim kurulu üyeleri ve Bulgaristan seçimlerinde görev alanlar ile birlikte geniş bir katılım sağladı. Yalova Bal-Göç Başkanı Lütfi Özgür Koca Yusuf Yağlı Güreşleri öncesinde Cihan Pehlivanı Koca Yusuf ve Pehlivan Filiz Nurullah’ın Anıtlarına tüm katılımcılar ile birlikte çelenk bıraktı. Etkinliğin düzenlenmesine Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosluğu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Kırkpınar Ağası destek oldu.

Kıran kırana müsabakalar..

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı Koca Yusuf Yağlı Güreşlerine Bulgaristan ve Türkiye’den misafirler yoğun bir ilgi gösterirken başpehlivanlık güreşlerinde Hamza Özkaradeniz birinci, Mustafa Arslan ikinci, İsmail Koç ve Faruk Akkoyun ise üçüncü oldular. Başaltı güreşlerinde Emre Duman, Büyük orta güreşlerinde ise Yusuf Erdoğan birincilik elde etti. Ayrıca etkinlik süresince Türkiye’den gelen misafirler ve Bulgaristan’da yaşayan Türkler bir araya gelerek özlem giderme fırsatı buldular.

‘Daha güçlü bağ kurma imkanı sağlamaktadır’..

Yalova Bal-Göç Başkanı Özgür, Koca Yusuf yağlı güreşleri hakkında şunları söyledi: “Bu tür etkinlikler bizlere kültürel değerlerimizi ve geleneksel sporlarımızı yaşatma ve Türkiye’de yaşamakta olan çifte vatandaş statüsüne sahip Türk vatandaşlarımız ile Bulgaristan’da yaşayan Türkler arasında daha güçlü bağlar kurma imkanı sağlamaktadır. Bu yüzden bizler böyle etkinlikleri çok önemsiyoruz. Bizler de T.C. İçişleri Bakanlığımızdan aldığımız destekle ‘Geçmişten Geleceğe Değerlerimiz’ projesi kapsamında Koca Yusuf Yağlı Güreşlerine geniş bir katılım sağladık, bu tür etkinliklere katılmaya ve destek olmaya da devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.