yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

BAHRİ KUŞU HERSEK’TE DOĞAYA SALINDI

BAHRİ KUŞU HERSEK’TE DOĞAYA SALINDI
03.04.2023 13:56
0
A+
A-
  • Yaralı olarak bulunan Bahri kuşu, Faruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesi Parkı’nda tedavi edildikten sonra en uygun bölge olan Hersek Lagünü’ne salındı.

 

Haber \ M. Ali CANTÖRÜN

Yaralı olarak bulunan Bahri kuşu, Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Faruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesi Parkı’na teslim edildi. Burada tedavi edilen kuş, Altınova Hersek Lagünü’nde doğaya salındı.

2 haftalık tedavi

Faruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesi Parkı yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Yaralı olarak parkımıza emanet edilen Bahri kuşuna yapılan kontrollerinin ardından göğüs bölgesinden yaralı olduğu anlaşıldı ve rehabilitasyona süreci başlatıldı. Veteriner hekimimiz tarafından uygulanan 2 haftalık tedavi süreci sonucunda Bahri kuşunun yarası iyileşti ve iştahı da yerine geldiği görüldü. Bahri kuşunun yeniden doğaya salınması için ekibimiz uygun bir yer arayışında bulundu. Bu doğrultuda Altınova Belediyesi Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi yetkilileri ile temasa geçildi. Bölgede gözlemlenebilen 250 kuş türü arasında Bahri kuşunun da olduğu öğrendik ve kuşu gözlem kulesinin bulunduğu bölgede doğaya geri saldık. FYZoo olarak bizler yaban hayatı korumak için çaba gösteriyoruz. Sizlerden aldığımız destekle koruma ve kurtarma çalışmalarının her zaman içinde olmaya devam edeceğiz. Siz de FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabanın bir parçası olmak için parkımızı ziyaret edebilir, evlat edin programına katılarak koruma altında bulunan bir hayvanın bakımını destekleyebilirsiniz” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.