yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

AYTAÇ, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ!

AYTAÇ, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ!
16.10.2022 14:19
0
A+
A-

Yalovalı milli güreşçi Aytaç Demiroğlu, Bulgaristan’da gerçekleştirilen Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda 88 kiloda dünya üçüncüsü oldu.

 

Onur ERDİK

Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası, 6-10 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde gerçekleştirildi. Yalova’dan sadece Aytaç Demiroğlu, bu organizasyonda milli mayoyla mindere çıktı. İlk olarak serbest stilde mindere çıkan güreşçimiz, beşinci olarak madalya şansını kaçırdı. Greko-Romen stilde de güreşen Aytaç, 88 kiloda dünya üçüncüsü oldu. Yarı final maçında Azerbaycanlı rakibiyle güreşirken müsabaka esnasında sol kolu çıkan ve ciddi bir sakatlık yaşayan Aytaç, rakibine kıl payı kaybetti. Maçın ardından soluğu hastanede alan milli güreşçinin çıkan omzu yerine takılırken; yaklaşık 3 saatlik müdahalenin ardından Aytaç Demiroğlu’nun tedavisi tamamlandı. Yaşadığı sakatlık nedeniyle hastanede tedavi gören sporcumuz, kupa seremonisine ise katılamadı. Ancak organizasyon komitesi tarafından başarı belgesine layık görülen tecrübeli milli güreşçimiz, bronz madalya ile Türkiye’ye dönüş yaptı.

İki Hintli ve bir Bulgar sporcuyu eledi..

Greko-Romen stilde 88 kiloda minder mücadelesi veren Aytaç Demiroğlu, biri Asya şampiyonu olan iki Hintli sporcuyu mağlup etmesini bildi. Bir de Bulgaristanlı güreşçiyi deviren Aytaç, yarı finalde ise daha önce Avrupa şampiyonluğu bulunan Azeri sporcuyla karşılaştı. Müsabaka devam ederken omzu çıkan ve ciddi bir sakatlık yaşayan sporcumuz, rakibine mağlup oldu ve final şansını kıl payı kaçırdı. Hemen hastaneye götürülen ve yaklaşık 3 saatlik tedavisi sonrası omzu yerine takılan milli güreşçimiz Aytaç Demiroğlu, seremoniye de katılamadı. Ancak organizasyon komitesi tarafından başarı belgesi alan Aytaç, üçüncü olup bronz madalya kazandı ve yurda dönüş yaptı.

‘Seneye altın madalyayı hedefliyorum’..

Yalovalı milli güreşçi Aytaç Demiroğlu, “Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde yapılan Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde beşinci olarak madalya şansını kaçırdım. Ancak Greko-Romen stilde 88 kiloda yarı finale kadar yükseldim. Yarı final maçı esnasında omzum yerinden çıktı ve az bir farkla rakibime kaybettim. Müsabakanın ardından yaklaşık 3 saatlik bir müdahale sonrasında omzum yerine takıldı. Her şeye rağmen ülkeme madalya kazandırdığım için mutluyum. Büyük şanssızlık yaşadığım organizasyonda bronz madalya aldım. Önümüzdeki süreçte sakatlığımı da atlatıp iyi bir hazırlık döneminden geçerek seneye altın madalyayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.