yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Atık yemekler, sokak hayvanlarına mama, çiftçilere de gübre olacak

Atık yemekler, sokak hayvanlarına mama, çiftçilere de gübre olacak
30.05.2022 16:09
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Esin KAYA

 

Altınova’da hayata geçirilecek Sıfır Atık projesi çerçevesinde kurulacak tesiste atık yemekler sokak hayvanları için mama, çiftçiler için ise organik gübre olacak.

SIFIRDAN BAŞLIYORUZ PROJESİ..

Altınova Belediyesi ve Sefine Tersanesi iş birliğiyle, “Sıfırdan Başlıyoruz” adlı proje çerçevesinde Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi inşaatına başlandı. 35 bin kişinin çalıştığı tersaneler bölgesi nedeniyle yüksek miktarda atık yemek çıkan ilçede yapılan proje ile çiftçilerin yüzü gülerken, sokak hayvanları için de gıda temini sağlanacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, “Bölgemizde çok ciddi yemek üretimimiz var. Onlardan çıkan artık yemeklerimiz var. O yemeklerden inşallah kedi ve köpeklerimiz için sokak hayvanlarımız için bir mama üretimine başlayacağız. Aynı zamanda çiftçilerimiz ve park bahçelerimiz için kompost üretimi olacak” dedi.

PROJENİN BÖLGEDE ÖRNEĞİ BULUNMUYOR..

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Çağrı Gürol ise proje ile yemek fazlası ürünleri değerlendirmek istediklerini söyledi. Kasaplardan alınacak kemikleri mamanın gıda değerlerini artırmak için kullanacaklarını dile getiren Gürol, “Sokak hayvanlarına ve talep eden vatandaşlara mamaları vereceğiz. Tesiste yemek fazlası ürünleri toz haline getireceğiz. Paketlemede tane haline geliyor. Vakumlama makinasında da poşetleyeceğiz” dedi.

Gürol, organik gübre olan kompostu da yemek atıkları, çay posaları ve çim atıklarından üreteceklerini sözlerine ekledi.

İnşaat mühendisi Ali Ata de tesisin 180 metrekare kapalı alana sahip olacağını kaydetti. Ata, tesisin ofis, kompost ve mama üretim bölümlerinden oluşacağını anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.