yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3434
EURO
34,9448
ALTIN
2.392,62
BIST
10.210,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ATÇI VE LAÇİN’DEN ROMANLARA ZİYARET

ATÇI VE LAÇİN’DEN ROMANLARA ZİYARET
07.04.2023 14:34
0
A+
A-
  • Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, 8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla bir dizi ziyaretler yaptılar.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, roman dernekleri ve vatandaşlarla bir araya geldiler. Yapılan ziyaretle ilgili konuşan İl Müdürü Laçin, “Her kültürün yaşadığımız toplum içinde önemli bir yeri vardır. Aynı zamanda her kültür, uzun zamandan beri getirdiği birbirinden farklı ögeleri barındırmaktadır. Roman kültürünün de tarihsel süreciyle içinde barındırdığı farklılıklarla her zaman karşılaşmaktayız. Kendilerine özgü yaşamları, zengin ve farklı kültürleriyle özellikle müzikteki ustalıklarıyla toplumumuza katkılar sağlamışlardır. Aynı zamanda hepimizin yaşadığı sorunlarla birlikte kültürel olarak da Roman vatandaşlarımızın yaşadığı farklı sıkıntılar, sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunlar İl Müdürlüğümüze yansıdığı gibi Roman dernekleri tarafından da gün yüzüne çıkarılmaktadır. Roman vatandaşlarımızın sorunlarının tartışıldığı, kültürlerinin korunmasına yönelik istişarelerin yapıldığı bir gün olarak dünyada kabul edilen 8 Nisan Günü, ülkemizde de vatandaşlarımızın başta eğitim, istihdam ve iskan sorunları olmak üzere, sorunların çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zeminin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla ‘Romanlar Günü’ olarak kutlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 8 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Yayımlandığı günden itibaren Müdürlüğümüz ve tüm paylaşımlarımızla Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için çalışmalar yapmaktayız ve her zaman yanlarındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.