yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,4317
EURO
36,1497
ALTIN
2.959,80
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
22°C
Yalova
22°C
Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C

AŞIRI SICAKLARA DİKKAT ET YALOVA!

AŞIRI SICAKLARA DİKKAT ET YALOVA!
02.07.2024 15:00
0
A+
A-

YALOVA’DA SICAK HAVALARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER AÇIKLANDI

  • Yalova İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda, aşırı sıcaklarla mücadele kapsamında bir dizi önlem kararı aldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Kararlar, 06.05.1930 tarih ve 1489 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesi kapsamında alındı.

AŞIRI SICAKLAR VE ETKİLENEBİLECEK GRUPLAR

Toplantıda, yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde artan sıcaklık ve nem oranlarının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği vurgulandı. Özellikle 65 yaş ve üzeri bireyler, bakıma muhtaç engelliler, hamileler, 0-4 yaş arası bebekler ve çocuklar, açık alanda çalışanlar ve aşırı kilolu kişiler en riskli gruplar arasında yer alıyor. Ayrıca, kronik hastalığı olanlar ve sürekli ilaç kullananlar da yüksek risk grubunda bulunuyor.

ALINACAK ÖNLEMLER

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, aşırı sıcaklara karşı alınacak önlemleri şu şekilde sıraladı:

“Sıcak Saatlerde Dışarı Çıkmamak: 10:00-16:00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması öneriliyor.

Dışarıda Çalışanlar: Güneş altında korunmasız kalmamak, aşırı hareketlerden kaçınmak ve sık sık tuz içeren sulu gıdalar tüketmek.

Kıyafet Seçimi: Açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli, geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalı.

Denize Girme ve Güneşlenme: 10:00-16:00 saatleri arasında denize girilmemeli ve güneşlenilmemeli, belirtilen saatler dışında denize girmek isteyenler güneş koruyucu krem kullanmalı.

Fiziksel Aktivite ve Spor: Yoğun fiziksel aktiviteler sabah ve akşam saatlerinde yapılmalı, spor esnasında her saat için en az 2-4 bardak sıvı tüketilmeli.

Kapalı Araçlar: Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park edilmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalı.

Araç İçi Sıcaklık: Araçların iç ısısı hızla yükselebilir, park edilen araçlarda kimsenin kalmadığından emin olunmalı.

Sıvı Tüketimi: Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre sıvı tüketilmeli.

Sebze ve Meyve Tüketimi: Bol miktarda sebze ve meyve tüketilerek vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanmalı.

Yiyecek Güvenliği: Dışarıda ve açıkta satılan yiyecekler tüketilmemeli, çabuk bozulma riski olan besinler açıkta bekletilmemeli.

Hijyen Kuralları: Besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına dikkat edilmeli.

Bu önlemler, sıcak havaların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla alındı. Tüm vatandaşların bu kurallara dikkat etmeleri ve uygulamaları önemle rica olunur.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.