yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ARTIK ANTRENÖR OLMAK DA LÜKS!

ARTIK ANTRENÖR OLMAK DA LÜKS!
01.08.2022 13:45
0
A+
A-

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni dönem antrenör eğitim programı ücretlerini açıkladı. Buna göre; antrenörlük belgesi almak isteyenler, 7 bin 500 ile 200 bin TL arasında değişen ücretleri gözden çıkarmak zorunda kalacak.

 

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Sami Bahçekapılı, antrenörlük belgesiyle ilgili adayların, en geç 5 Ağustos Cuma gününe kadar başvurularını yapabileceklerini dile getirdi.

 

Futbolda artık ‘sudan ucuz’ antrenörlük belgesi alma dönemi sona erdi. 2022-2023 sezonu öncesi yeni dönem için antrenör olmak ya da derecesini yükseltmek isteyenler, binlerce lira ödeyecek.

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni dönem antrenör eğitim programlarıyla ilgili resmi internet adresinden duyuruda bulundu. Federasyonun eğitim programlarıyla ilgili fiyatları ise dudak uçuklattı. TFF Grassroots C Lisansı almak isteyen antrenör adayları, 7 bin TL para ödemek zorunda olacak. UEFA Pro Lisans için adaylar, 200 bin TL miktarında bir ödeme gerçekleştirecek.

5 Ağustos’ta sona erecek..

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Yalova Şube Başkan Yardımcısı Sami Bahçekapılı, Yalova’daki antrenörleri ve antrenör adaylarını uyararak Türkiye Futbol Federasyonu’nun antrenör eğitim programları için başvurular başlattığına vurgu yaptı.

Başvuruların 5 Ağustos Cuma günü 14:00’da sona ereceğini belirten Bahçekapılı, geçmişte yapılmış başvuruların geçersiz sayılacağını dile getirdi. Bahçekapılı, tüm aday antrenörlerin bu süreçte başvurularını güncelleme yapmalarının gerektiğini söyledi. TÜFAD Yalova Şube Başkan Yardımcısı Sami Bahçekapılı, “Türkiye Futbol Federasyonu resmi web sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı. Bende Yalova’daki antrenör arkadaşlarıma ve aday arkadaşlara sesleniyorum. Antrenör eğitim programlarına katılmak isteyen aday antrenörler için başvuru süreci başladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesi TFF.org üzerinden yapılacak başvurular, 05.08.2022 saat 14.00’te sona erecek. Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı’na göre yapılacak değerlendirmeler sonucunda puan sıralamasına göre katılımcılara eğitim programları için davetler e-posta ile gerçekleştirilecek. Geçmişte yapılmış başvurular geçersiz sayılacak olup, tüm aday antrenörlerin bu süreçte başvurularını güncellemeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Fiyatlar, 7 bin 500 ile 200 bin TL arasında..

TFF’nin yapmış olduğu antrenör eğitim programı için yüksek fiyatlar, antrenör adayları ile lisansını yükseltmek isteyen antrenörleri kara kara düşündürüyor. TFF Grassroots C diploması almak isteyen aday antrenör Türkiye Futbol Federasyonu’na 3 Bin TL, TÜFAD’a ise 4 bin 500 TL ödeyecek. UEFA B/A Birleşik için eğitim alacak bir antrenör ise 150 bin TL ödemek zorunda kalacak. UEFA Pro Lisans almak isteyen teknik adamlar ise 180 bin TL’yi TFF’ye, 20 bin TL’yi ise TÜFAD’a ödemesi gerekiyor. Profesyonel futbol yöneticisi olmak isteyen isimler ise 30 bin TL’lik ücreti Türkiye Futbol Federasyonu’na yatırmak zorunda olacak. Kaleci antrenörleri de TFF B Kaleci antrenör eğitimi için 20 bin, A lisansı için ise 30 bin TL ödeyecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.