yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3596
EURO
34,7347
ALTIN
2.393,18
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

ARSLANHAN ANKARA’DAYDI

ARSLANHAN ANKARA’DAYDI
05.05.2023 17:27
0
A+
A-

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE İSTİHDAM DESTEĞİ

  • Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İstihdam Sekreteri ve Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, Ankara’da düzenlenen engelli ve eski hükümlerin istihdamına yönelik proje desteğinin konuşulduğu değerlendirme toplantısına katıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyona dair yönetmelik kapsamında görevli teknik çalışma grubu ve üst kurul toplantısı, Ankara İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Teknik çalışma grubu ve üst kurul üyesi olan Murat Arslanhan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu adına toplantıya katıldı. Engelli ve eski hükümlülerin istihdama kazandırılmasına yönelik hayata geçirilen projenin son başvuru tarihi 9 Haziran olarak belirlendi. Eski hükümlülere yönelik kendi işini kurma projelerinde hibe desteği miktarının 2023/2 döneminden itibaren geçerli olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde vergiler dâhil en fazla 90 bin TL, diğer sektörlere ait projelerde ise vergiler dâhil en fazla 110 bin TL olarak belirlenmesine karar verildi.

‘Her türlü desteğe hazırız’

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İstihdam Sekreteri ve Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, “Engelli bireylerin ve STK’larımızın yeni dönem için belirttiğimiz hususları ve rehberleri inceleyerek gerekli başvuruları yaparak desteklerden faydalanmalarını bekliyoruz. Bizlerden başvuru aşamasında istedikleri her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.