yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2584
EURO
34,7652
ALTIN
2.387,60
BIST
10.267,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

ARMUTLU MYO’NU GEZDİLER

ARMUTLU MYO’NU GEZDİLER
06.01.2023 14:31
0
A+
A-

 

  • Prof. Dr. Derya Güroy, Prof. Dr. Betül Güroy ve Dr. Öğr. Üyesi Serhan Mantoğlu, Öğr. Gör. İzzet Şahin, DKMP heyetine üniversite bünyesinde bulunan laboratuvarları, balık yetiştirme alanları gezilerek ve yürüttükleri projeler ile ilgili bilgiler verdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Yalova İl Şube Müdürü Nevzat Alğan, Çınarcık Şefi Serkan Erol, Yalova Şefi Meltem Pıtır ve Biyolog Esra Keskin Uzel, Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti ve görüşmelerde bulundu. Prof. Dr. Derya Güroy, Prof. Dr. Betül Güroy ve Dr. Öğr. Üyesi Serhan Mantoğlu, Öğr. Gör. İzzet Şahin üniversite bünyesinde bulunan laboratuvarları, balık yetiştirme alanları gezilerek ve yürüttükleri projeler ile ilgili bilgiler verdi. Kurum olarak popülasyon izleme çalışmalarını yürütülen dünyada sadece Yalova Teşvikiye deresinde 10 kilometrelik bir alanda bulunan Squalius cephaloides (Kalın dudaklı tatlı su kefali) türünün ilimizdeki genel durumu, doğal yöntemlerle çoğaltılması ve türle ilgili yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Ayrıca Hersek Lagünü’nde konaklayan su kuşlarının alanda daha uzun süre konaklamaları ve lagünde üremeleri için teknik anlamda neler yapılabileceği, flamingoların besin kaynağı olan ve lagünde doğal olarak yayılış gösteren Artemia salina türünün arttırılması için neler yapılabileceğinin araştırılması ve lagündeki ördek türlerinin beslenmesinde önemli rol alan alg türleri ile ilgili bilgiler de alındı. Gerçekleştirilen görüşme sonunda ilerleyen zamanlarda kurumlar arası protokol ile doğa eğitimi ve Hersek Lagünü’nün geliştirilmesi için ortak projeler yapılabileceği kararına varıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğü olarak Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksek Okulu’ndaki Prof. Dr. Derya Güroy, Prof. Dr. Betül Güroy, Dr. Öğr. Üyesi Serhan Mantoğlu ve Öğr. Gör. İzzet Şahin’e verdikleri bilgiler ve desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.