yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ARMONİK KARIŞIM!

ARMONİK KARIŞIM!
23.07.2023 13:17
0
A+
A-
  • Yalova Halk Eğitim Merkezi, resim öğretmeni Zeliha Alakaya’nın öncülüğünde, farklı yaş grupları ve farklı tekniklerle çalışan yetenekli kursiyerlerin “Armonik Karışım” adlı resim sergisi düzenledi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Sergi, sanatseverlerin büyük ilgisini çekerek coşkulu bir açılışla karşılandı. Yalova Halk Eğitim Merkezi’nin sanata ve sanat eğitimine verdiği önem, “Armonik Karışım” sergisinde bir kez daha kendini gösterdi. Resim öğretmeni Zeliha Alakaya’nın titiz rehberliği ve sanatçı ruhuyla çalışan kursiyerler, uzun süren emeklerini sergilemeye hazırlanıyordu. Sergi açılışı için İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sevinç Tanrıverdi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Yalova’nın sanat ve kültür hayatının önemli isimleri, yerel yöneticiler ve sanatseverler bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan Zeliha Alakaya, kursiyerlerin emeklerine ve yaratıcılıklarına vurgu yaparak, “Armonik Karışım” sergisinin sanat dolu bir yolculuğa davet olduğunu ifade etti. “Armonik Karışım” adı altında sergilenen eserler, farklı yaş gruplarından katılımcıların çeşitli resim teknikleri ve tarzları ile ürettikleri sanat eserlerinden oluşuyordu. Yağlı boya, sulu boya, pastel boya, gibi farklı tekniklerle hayat bulan resimler, izleyicileri renklerin büyülü dünyasına çekti. Sergide, doğa manzaralarından soyut kompozisyonlara, portrelerden deneysel çalışmalara kadar geniş bir yelpazede eserler yer aldı. Kursiyerlerin, sanata olan tutkularını ve yeteneklerini “Armonik Karışım” sergisinde sergilemeleri, izleyenlerden büyük takdir topladı. Zeliha Alakaya, kursiyerlerin çalışmalarına verdiği destek ve ilham verici öğretmenlik yaklaşımıyla, gelecek nesillerin sanatla iç içe olmasına katkıda bulunuyor. Eğitim merkezinin bu tür etkinliklerle sanata olan desteğini sürdürmesi, Yalova’da sanatın gelişimine önemli katkılar sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.