yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3793
EURO
34,7360
ALTIN
2.408,24
BIST
10.101,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

‘ANADOLU AJANSI, TÜRK BASINININ MİMARIDIR’

‘ANADOLU AJANSI, TÜRK BASINININ MİMARIDIR’
05.04.2023 11:57
0
A+
A-
  • Anadolu Ajansı’nın 103. kuruluş yıldönümünü kutlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Anadolu Ajansı, Türk basınının mimarıdır” dedi.

 

Haber \ Esin KAYA

Anadolu Ajansı’nın, Kurtuluş Savaşı hakkındaki haberleri duyurmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi tarafından 6 Nisan 1920’de Ankara’da kurulduğunu hatırlatan Altınova Belediye Başkan Dr. Metin Oral, “AA, bir asırdır kutsal bir görevi yerine getiriyor” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM’

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral yaptığı açıklamada, “Ülkemizin en köklü ve saygın haber ajansı olan Anadolu Ajansı, Türk habercilik tarihine yön vermiştir. Tarafsız ve araştırmacı habercilik anlayışının yaygınlaşmasına son derece büyük katkı sağlayan bu kurum Türk basınının en önemli mimarlarından biridir. Bundan 103 yıl önce Atatürk’ün talimatıyla kurulan Anadolu Ajansı, çizgisini hiçbir zaman bozmamıştır. Oldukça zor koşullarda görev yapan basın mensubu arkadaşlarımız o koşullardan günümüze mesleki sorumlulukları çerçevesinde hareket etmiştir. Her türlü sıkıntıya rağmen tarafsızlığını koruyan bu kurum hiç şüphesiz büyük bir saygıyı ve desteği hak etmektedir. Kuruluşunun 103. yılında Anadolu Ajansı’na hizmet veren tüm basın mensuplarını bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.