yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘ANA İSHALE HATTI 1 YIL İÇİNDE BİTECEK!’

‘ANA İSHALE HATTI 1 YIL İÇİNDE BİTECEK!’
22.05.2023 18:32
0
A+
A-

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, HABERCİ’ye açıkladı..

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yaklaşık 500 milyon TL maliyetli Yalova İçme Suyu İsale Hattı Projesi’nde ilk kaynak Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk tarafından geçtiğimiz Kasım ayında atılmıştı. Başkan Tutuk, HABERCİ’ye yaptığı özel açıklamada projenin 1 yıl içinde bitirileceğini ifade etti.

‘1 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK’..

140 cm çapında 70 km uzunluğunda döşenen borular, Yalova’nın 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. Projenin 2024 yılının sonunda teslim edileceğini söyleyen Tutuk, “Müteahhit firma Ana İshale Hattı Projesi’ni 18 ayda bitirme sözüyle işe başladı. 6 aydır çalışmalar devam ediyor. Proje 1 yıl içinde bitmiş olacak. 2024 yılının sonunda proje tamamlanmak zorunda. 3

ayrı yerde ekipler kuruldu. İşlemler son sürat devam ediyor. Yalova sınırlarına da girmek üzereler. Zaten hastanenin arkasında bir çalışma devam ediyor ama Hacımehmet köyünden gelen de Yalova sınırları içerisine girmek üzere. Bir sıkıntı yok. Tüm borular getirildi. Sadece montajı kaldı. Bir aksama da yok. Yüzde 20 su kaçağının önüne geçmiş olacağız. Hat şehrin içinden geçtiği için de tehlike arz ediyor. Şehrin dışına almış olacağız.  Bu da çok önemli” dedi.

‘BARAJ 5 YIL İÇİNDE BİTECEK’..

İkinci baraj projesinin de Bakanlık programına alındığını söyleyen Tutuk, “Baraj, 5 yıllık yatırım planına alındı. Bakanlık bize bu yaz aylarında zemin etütlerinin olacağını söyledi. 5 yıl içinde o baraj bitmiş olacak” diye konuştu.

‘KÖYDE BİR SIKINTI YOK’..

Hacımehmet köyünde yapılan çalışmada ise herhangi bir kayma olmadığını ifade eden Tutuk,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Hacımehmet köyünü geçtik. Oralarda yansıtıldığı gibi herhangi bir kayma olmadı. Mal sahipleri ile de görüştük. Muhtarımızla birlikte toplantı yaptık. Firmayı da köye götürdük. Tehlikeyi gördük. Firma da tüm tedbirlerini aldı. Firma, 100 metrelik sıkıntılı alanda tedbirlerini alarak ilerledi. Şu an vatandaşlarımız memnun. Firma da son derece güvenli bir şekilde hattı döşemeye devam ediyor. Köylünün endişesini anlıyorum. Ama risk oluşmadı. Şimdi ilerleme açık alanda gidiyor ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.