yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2712
EURO
34,8032
ALTIN
2.404,01
BIST
10.300,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

AMAN HA; JET HIZIYLA KARARLAR ALMAYIN!

AMAN HA; JET HIZIYLA KARARLAR ALMAYIN!
07.04.2024 15:46
0
A+
A-

Satan: Yalova Belediyesi Alan: Suudi yatırımcı Kapatan: Bakanlık

ATA MİRASI TOPRAKLAR ELDEN ELE GEÇTİ; YILLAR   İÇİNDE DEYİM YERİNDEYSE ‘KAPANIN ELİNDE’ KALDI..

N’OLACAK ŞİMDİ?

Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, seçim süreci öncesi özel bir jetle geldiği Yalova’da bir dizi temaslar gerçekleştirmişti..

AMAN HA; JET HIZIYLA KARARLAR ALMAYIN!

 

Haber/ İbrahim YURDAGÜL

  • Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan’ın belli aralıklarla Yalova’ya geldiği, körfez ülkelerinden iş adamları ile toplantılar düzenlediği, son olarak seçim süreci başlamadan hemen önce Yalova’daki arazileri üzerinde yaşanan belirsizliği çözmek için bakanlık yetkilileri ve yerel yöneticilerle temaslarda bulunduğu hepimizin malumu.
  • Hatırlanacağı gibi Mohammed Al Fozan, arboretum arazisindeki turizm imarlı 38 dönüm arsaya 11 yıl önce 33 milyon dolar ödemişti. Arazi; önce turizm tesis alanından konut alanına çevrilmek istenmiş, sonrasında Bakanlıkça yeşil alan olarak kabul edilmiş ve imar durumu tam bir belirsizliğe sürüklenmişti.

 

  • Seçimler sonuçlandı, yerel yönetimler belirlendi. Şimdi bundan sonraki süreç, özellikle önümüzdeki 1-2 ayda yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.

 

  • Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, geçtiğimiz aylarda HABERCİ’ye yaptığı açıklamada, satış sözleşmesi ve imar durumuna uygun turizm yatırımları dışında herhangi bir talepleri olmadığını, turizm sektörüne ilk etapta 100 milyon dolar civarında bir kaynak aktaracaklarını ve gelişmelere göre yatırım finansmanını daha da artırabileceklerini ifade etmişti.

 

  • Yalova’daki turizm yatırımları için finanse ettiği 100 milyon dolarlık yatırım bütçesini kullanamayan Suudi yatırımcı, turizm imarlı arazisi yeşil alana çevrildiği için bir çözüm üretilmez ve yasal yollara başvurmak zorunda kalırsa dönemin yerel yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda kişi ve kuruma zimmet çıkabilecek.

 

  • Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, tapusu kendine ait arsalardaki haklarından vaz geçmeyeceğine göre; ya hak kayıplarını telafi için tazminat davaları açma yoluna gidecek ya da bir takım rant çevreleri ve kirli siyasetin dayatmalarıyla ‘etik olmayan’ ve ‘kamu vicdanını rahatsız edecek’ yeni imar uygulamalarıyla maddi kayıplarını telafi yoluna gidecek.

 

  • Önümüzdeki süreçte neler yaşanacak; arazi yeşil alandan çıkarılacak mı, takas metodu devreye sokulacak mı, ne gibi gelişmeler yaşanacak; bilinmiyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.