<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
Haber \ Büşra GÜNDÜZ
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer, Elmalık yolunda faaliyet gösteren Yalova Mantar’ın üretim tesisini ziyaret ettiler. Şimşek ve Parıldar, üretim ve pazarlama durumu ile ilgili işletme sahibi Canan Cerit’ten bilgiler aldılar. Yaklaşık 150 ton civarında mantar üretimi yapan kadın girişimci Canan Cerit, aynı zamanda Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile birlikte misel ve kompost üretimi de yaparak tüm Türkiye’ye satışını gerçekleştiriyor. 6 kişiye de istihdam sağlayan Canan Cerit, amacının çok para kazanmak olmadığını, kadınlara örnek olmak amacıyla üretime devam ettiğini söyledi.
‘Kadınlara istihdam sağlaması mutluluk verici’
Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Şimşek, “Çalışan, üreten, sabırla verdiği mücadele ile yolun en zor kısmını aşmayı başaran kadın girişimci, Yalova Mantar üretim tesisi sahibi Canan Cerit hanımefendiyi, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Suat Parıldar ile birlikte ziyaret ettik. İstiridye mantarının üretim ve pazarlama aşamalarının işleyişi ile ilgili kendisinden verimli bilgiler öğrendik. Girişimiyle geldiği noktada diğer kadınlara da fayda sağlıyor olduğunu görmek ayrıca mutluluk verici. İşini tüm detayları ile düşünerek nasıl titizlikle ve özveriyle yaptığını gördükten sonra, işletmesini çok daha iyi noktalara taşıyacağına yürekten inanıyorum. Misafirperverliği ve bizlere kapılarını açtığı için kendisine teşekkür ederim. Allah bol kazançlar ve başarılar nasip etsin” dedi.
‘Her türlü desteğe hazırız’
İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar da, İl Müdürlüğü olarak Canan Cerit’e işletmesini sürdürebilmesi ve büyütebilmesi adına her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.