yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ALTINOVA’DA İSTİHDAMA KATKI

ALTINOVA’DA İSTİHDAMA KATKI
26.05.2022 16:40
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde protokolün katılımıyla hasat şenliği yapıldı. Hasat Şenliği’ne Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

‘HASADIMIZ HAYIRLI OLSUN’..

Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde istihdama destek verildiğini söyleyen Dr. Metin Oral, “Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde ikinci hasadımızı yapıyoruz. 240 tür bitkimiz var. İnşallah hedefimiz 400 türe kadar çıkmak. Bunu sağlarken de tohum ve fide konusunda destek vermek istiyoruz. Aynı zamanda da istihdamı arttırmak istiyoruz. Buradaki ürünlerin teknolojik olarak işlenmesi, kurutulması, yağının çıkarılması, suyunun çıkarılması, laboratuvardan geçirilmesi gibi işlemleri de hazırlanıyor. Bahçeye, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tarım Orman Bakanlığı ve Altınova Belediyesi ile birlikte Atatürk Araştırma Enstitüsü ve Tarım İl Müdürlüğü de destek veriyor. Dolayısıyla hep beraber el birliği ile güzel bir mekanı burada yürütüyoruz. Buradaki çalışan arkadaşlarımız ve personellerimiz bahçemize gerçekten çok güzel baktılar; geliştiriyorlar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Hasadımız hayırlı olun inşallah” diye konuştu.

400’DEN FAZLA TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİLECEK..

Hersek Lagünü Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi, 2020 yılında mevcut ve alternatif tarım ürünlerinin tespiti, yaygınlaştırılması ve değerlendirilmesi aşamasında halkın bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılmasına yönelik tarımsal eğitim ve yayın çalışmalarını yapabilmesi amacıyla Altınova Belediyesi sınırlarında kuruldu. Tesis içerisinde bölgede yetişmeyen tropikal bitkiler için ve tohum çimlendirilme işlemlerinin yapılabilmesi için görsel sera, teknik ve teorik olarak pratik eğitimlerin verildiği ve bitkilerin işleme alındığı AR-GE Merkezi, Konferans Salonu ve tıbbi aromatik bitkilerinden elde edilen organik tarım ürünlerinin satışa sunulduğu Satış Ofisi bulunuyor. Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi, toplamda 40 dekar olup, ekili alan 28 dönüm. Toplam 12 adadan oluşan her adaya kendi türünden veya yakın türlerinden özenle seçilmiş bitkiler yerleştiriliyor. Tesisin tamamı tıbbi, aromatik, boya ve baharat bitkilerinden oluşuyor. Tesiste tıbbi nane, oğul otu, aynısefa, tarhun, Japon nanesi, İzmir kekiği, İstanbul kekiği, lavanta, adaçayı, mabet ağacı, aronya, çemen, çörek otu başta olmak üzere 200’den fazla tıbbi aromatik bitki bulunmakta ve bu bitki çeşitliliği sayısı arttırılarak, 400’den fazla tıbbi aromatik bitki yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.