yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3616
EURO
34,7772
ALTIN
2.401,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ALTINOVA MECLİSİ’NDEN İSRAİL’E KINAMA

ALTINOVA MECLİSİ’NDEN İSRAİL’E KINAMA
18.10.2023 17:30
0
A+
A-
  • Altınova Belediye Meclisi, ortaklaşa yaptığı basın açıklamasında İsrail’i kınadı.

Haber \ Esin KAYA

Altınova Belediye Meclisi’nde, Ekim oturumları tamamlandı. Oturumda, İsrail kınandı.

Mecliste konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Meclisimizin ortak kararı ile Kudüs’ü kan ve gözyaşına boğan terör devleti İsrail’i bir kez daha şiddetle kınıyoruz” dedi.

ORTAK AÇIKLAMA

Başkan Oral, “Filistin’de Müslümanlara uyguladığı orantısız güç ve Gazze’de 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı nedeniyle İsrail; binlerce çocuk, yaşlı, kadın, engelli, masum sivilleri öldürerek insanlık suçu işlemiştir. Hastanede yaşananlar ne gözlerimizin önünden ne vicdanlarımızdan ne de bu insanlık suçu tarihin sayfalarından silinecek. Çünkü bunun adı savaş değil katliam, soykırımdır. Dünyanın gözü önünde milyonlarca masum ve sivil Filistinliyi acımasızca hedef alan, onları en temel yaşam hakkı su, gıda, sağlık ve elektrikten dahi mahrum bırakarak ölüm karanlığına mahkûm eden İsrail ve bu katliama sessiz kalan ülkeleri şiddetle kınıyoruz. Gün Filistin halkının sesi, vicdanı olma zamanı. Filistin’de hayatı kaybedenlere Allah’tan rahmeti yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Meclis toplantısı; Meclis üyeleri Fevzi Arıcı, Bilal Ok, Birol Bayram, Ali Saruhan, Hasan Karabacak, Erol Aydın, Hüseyin Ekin ve İlknur Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Öte yandan Altınova’da Filistin’de hayatını kaybedenler için öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.