yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Altınova Hersek Plajı’nda çevre temizliği seferberliği

Altınova Hersek Plajı’nda çevre temizliği seferberliği
07.06.2022 15:09
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Büşra GÜNDÜZ

 

 

Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Hersek Plajı’nda yaklaşık 80 kişinin katılımıyla çevre temizliği gerçekleştirildi.

‘Tüm imkânlarımız seferber’..

Osmangazi Köprüsü’nün ayaklarında olan plajda yapılan temizlikle bölge tüm çöplerden arındırıldı. Altınova Belediyesi olarak çevreye önem verdiklerini ve bu yönde de birçok çalışmayı yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Metin Oral, “Bu haftayı daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak, yaşanılabilir bir çevreyi gelecek nesillere aktarmak ve insanlığı bu ortak hedefler doğrultusunda bilinçlendirmek amacıyla kutlamaktayız. Çevrenin korunması, temiz ve yeşil bir çevre için tüm imkânlarımız seferber ediyoruz. Bölgedeki ilk arıtma tesisini biz devreye soktuk. Bünyesinde çevre mühendisi barından ender belediyeler arasındayız” diye konuştu.

‘Ancak el ele verirsek çevremizi koruyabiliriz’..

Hersek Lagünü’nün korunması ve canlandırılması için ciddi projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Oral, “Resmi av alanı olan bölge, bugün vatandaşlarımıza açılmış doğal bir zenginlik haline gelmiştir. İlçemizdeki çöplük alanını kent ormanına dönüştürdük. Ayrıca, ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalar ve çevre koruma uygulamaları yapmaktayız. Çevre konusu tüm vatandaşlarımızın sorunudur. Ancak el ele verirsek çevremizi koruyabiliriz. Çöplerin ayrıştırılması da çevre için oldukça önemlidir. Çevrede önemli olan kirletmemektir” dedi.

Programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü şube müdürlerinin yanı sıra Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. İdari ve Mali İşler Müdür Ayhan Kayatürk de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.