yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ALTINOVA AŞEVİ AÇILDI

ALTINOVA AŞEVİ AÇILDI
18.06.2023 13:02
0
A+
A-

ALTINOVA, OLASI AFET RİSKİNE KARŞI HAZIRLANIYOR

 Olası bir afet durumunda hizmet verecek olan Altınova Belediye Aşevi dualarla açıldı.

 

Haber \ Esin KAYA

Son derece modern ve güçlü kadrosuyla hizmete giren Altınova Belediyesi Aşevi, olası bir afet durumunda ilçedeki vatandaşlara ilk 72 saatte sıcak yemek çıkarabilecek. Aşevinin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Yunus’un dediği gibi; ‘Bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz.’ Yardımlaşma ve paylaşım bizim inancımızın ve kültürünüzün en önemli özelliği ve değeridir” dedi.

Resmi açılışı yapıldı

Hersekzade Ahmet Paşa Stadyum yanında bulunan Altınova Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Aşevi’nin açılışına; Vali Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Emniyet Müdürü H. Kürşat Seçer, Altınova İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Fırat Zorlu, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, meclis ve protokol üyeleri katıldı.

“Olası afete hazırlanıyoruz”

Açılışta konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, belediye olarak olası afete yönelik çalışmalar başlattıklarını belirterek, “Deprem bölgesinde gördüğümüz en büyük sıkıntılardan birisi ilk 48-72 saatteki sıkıntılar. Onlardan birisi de yemekti. Ardından barınma, tuvalet, duş, giyinme gibi sorunlardı. Şu anda buradaki tesisimizde, Allah göstermesin bir afet durumunda aynı anda 5 bin kişilik yemeği çıkaracak kapasitedeyiz. Dolayısıyla ilk 72 saati hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceğiz. Açılışını yapacağımız kapalı pazar yerimiz var. Kapalı pazar yerini de biz barınma yeri olarak düşünüyoruz. Orası donanım olarak da ihtiyaçlara karşılık veriyor. Tuvalet, banyo, mescit, yemekhane olacak. Üst katı da barınma yeri olarak kullanılacak. Kadınlar üst katta, erkekler alt katta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiyi burada barındırabileceğiz. Çok konforlu olmayacak ama soğuktan, sıcaktan, rüzgârdan korunabilecek bir alan olacak. Yılsonuna doğru da tamamlayacağımız 5 tane konteynerimiz var. Onların içerisinde de çadırlarımız, barınma malzemelerimiz, ekipmanlar gibi malzemeler olacak. Dolayısıyla bunlar günlük ihtiyaçlarımızı karşılayacak tesisler, aynı zamanda afet durumunda afete yönelik hizmet verecek tesisler olarak düşünüyoruz. Aşevimizin kuruluşunda destek veren Tarım İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Aşevimizi; Kaymakamlığımızın, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kızılay’ın desteği ile birlikte yürüteceğiz. Aşevimizde bir gıda mühendisimiz, 7 personelimiz ve aşçılarımız bulunuyor” dedi.

“Çok kıymetli buluyorum”

Açılışta söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “Bu aşevini, hem hayra hem de ihtiyaca hizmet etmesi dolayısıyla çok kıymetli buluyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. İşlerimizi bereketlendirsin. Açılışta emeği geçen bütün bürokratlarımızdan, belediye başkanlarımızdan, her kademedeki kardeşlerimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“10 gün sonra sıcak çorba içtik”

Deprem zamanında Adıyaman’da görevli olduğunu hatırlatan AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Adıyaman’da 10 gün kadar görevliydik. Bir gün Metin başkanımız aradı, ‘Biz oraya geliyoruz’ diye. Orada gözümüzle canlı bir şekilde bu aşevimizin mobil versiyonunu Adıyaman’da görerek, ne kadar hayırlı hizmetlere vesile olduğuna şahitlik ettik. Ben orada 10 gün sonra ilk kez sıcak çorba içtim. Böyle önemli bir hizmet. Burada İnşallah normal zamanlarda da hayır işleri için burayı kullanmış olacağız. Olağanüstü acil durumlarda da buradan hızlı bir müdahaleyi yapacağız. Yine devreye soktuğumuz sosyal tesisle vatandaşlarımızın özellikle hafta sonları, burada hoşça vakit geçirmelerine bir imkân aralamış olacağız. Altınova’mız hızla gelişiyor. Biz buranın sanayi ve tarım da güçlü olduğunu biliyoruz. Bir taraftan ürün desenimizi çeşitlendirmeye devam ediyoruz, bir taraftan da Altınova’mızın turizmde çekim noktası olması için de köprüyle birlikte lojistik avantajımızı kullanıyoruz. Tarihi, doğal güzelliklerini vatandaşlarımızla buluşturacak adımlar atıyoruz. Bizler, değerli milletvekilimle birlikte bakanlıklarla ilgili boyutları koordine ediyoruz. Başta Metin Oral başkanımız, meclis üyelerimiz, buradaki teşkilatımız yoğun bir gayret gösteriyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bir yerel seçimler var. Burada da bu hizmetleri hem sürdüreceğiz hem de Altınova’mızın her köşesinde vatandaşlarımızın gönlüne, zihnine teşkilatımızla birlikte bir dergâh misali işleyeceğiz. Altınova için, Yalova’mız için atacağımız çok adımlarımız var. Ulaşmamız gereken çok sayıda hedefimiz var. Yine sizlerle birlikte inşallah eksilmeden artarak bu açılışlarda yine birlikte olacağız. Turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle çok boyutlu bir kentsel gelişimini Altınova’mızda hep birlikte başaracağız. Belediye başkanımıza, değerli ekibine bu güzel hizmet için şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.