yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

ALTIN KIZ BUSE’YE 2 MİLYON TL ÖDÜL

ALTIN KIZ BUSE’YE 2 MİLYON TL ÖDÜL
02.10.2023 18:14
0
A+
A-

ÇİFTLİKKÖY BELEDİYE MECLİSİ, ŞAMPİYONU UNUTMADI!

  • Sırbistan’da gerçekleştirilen ve 2024 Paris Olimpiyatları öncesi son dünya şampiyonası olma özelliği taşıyan organizasyonda altın madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu unutulmadı.

Çiftlikköy Belediye Meclisi, kabul edilen önergeye göre şampiyon güreşçiye 2 milyon TL, antrenörü Murat Gençtürk’e de 300 bin TL’lik ödül verecek.

 

Onur ERDİK

Geçtiğimiz günlerde Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 68 kilo finalinde Moğol rakibini tuşla yenerek hem altın madalyaya uzanan hem de 2024 Paris Olimpiyatlarına katılma hakkı elde eden Buse Tosun Çavuşoğlu’na para ödülü verilecek.

Toplamda 2 milyon 300 bin TL’lik ödül..

Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Çiftlikköy Belediyespor’un milli güreşçisi Buse Tosun Çavuşoğlu’na 2 milyon TL, antrenörü Murat Gençtürk’e de 300 bin TL olmak üzere; Çiftlikköy Belediye Meclisi’nde kabul edilen önerge ile toplam 2 Milyon 300 Bin TL para ödülü onaylandı.

Oy birliğiyle kabul edildi..

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın başkanlığında gerçekleştirilen 2023 Ekim ayı Çiftlikköy Belediye Meclisi ilk oturumunda gündeme gelen önerge, meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz hafta yapılan final karşılaşmasında Moğolistanlı rakibi Delgermaa Enkhsaikhan’ı tuşla yenen Çavuşoğlu, Çiftlikköy’de bayraklar ve havai fişek gösterileriyle karşılanmıştı. Dünya şampiyonu olan Çiftlikköy Belediyespor güreşçisi Buse Tosun Çavuşoğlu’na 2 milyon TL, antrenörü Murat Gençtürk’e ise 300 Bin TL ödül verilmesi Belediye Meclisi’nde oylanarak oybirliği ile kabul edildi

‘Şampiyonumuza ve antrenörüne helal olsun’..

Belediye Meclis oturumunda bir konuşma yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Sporcumuz Buse, dünya iampiyonluğu ile hepimize büyük bir gurur yaşattı. O’nu ve antrenörü Murat Gençtürk’ü bir kez daha tebrik ediyorum. Bizlere bu büyük gurur ve onur yaşattılar. Belediye mevzuatında dünya şampiyonu olan güreşçimize ödül verilebileceğine dair madde var, ona istinaden bu teklif Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Şampiyonumuza ve antrenörümüze helal olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.