yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3603
EURO
34,7392
ALTIN
2.392,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

ALTIN KIZ BUSE TARİH YAZDI

ALTIN KIZ BUSE TARİH YAZDI
22.09.2023 15:11
0
A+
A-

BEKLE BİZİ PARİS!

  • Yalova Çiftlikköy Belediyespor’un milli güreşçisi Buse Tosun Çavuşoğlu, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda 68 kiloda altın madalya kazanarak tarih yazdı.

28 yaşındaki tecrübeli güreşçi, finalde Moğolistanlı rakibi Delgermaa Enkhsaikhan’ı tuşla mağlup ederek 2024 Paris Olimpiyatları öncesi büyük moral depoladı.

 

Onur ERDİK

Geçmiş dönemlerde yaşadığı talihsiz sakatlıkların ardından hızlı bir yükseliş içerisine giren Buse Tosun Çavuşoğlu, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da İstiklal Marşımızı okuttu. Yarı finalde Japon rakibini teknik üstünlükle geçerek finale adını yazdıran ve olimpiyatları garantileyen Buse, müthiş finalde Moğolistanlı rakibini harika bir oyunla tuş edip altın madalyaya uzandı.

İlk sayıyı Buse aldı..

Buse Tosun Çavuşoğlu ile Moğol rakibi Delgermaa Enkhsaikhan arasındaki mücadeleye iyi başlangıç yapan ve 1-0 öne geçen Buse, rakibinin oyununa gelerek bir anda 4-1 geriye düştü. Ancak hemen kontradan Moğolistanlı rakibine cevap veren ve durumu da 4-3’e getiren Buse, rakibini yer mücadelesinde tuşlamasını bildi.

Milyonları ekranlara kilitledi..

TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanan ve milyonları ekranlara kilitleyen Buse, Dünya Güreş Şampiyonası 68 kiloda minderin en büyüğü oldu ve altın madalyaya uzandı. Milli takım teknik direktörü Efrahim Kahraman’la altın madalyayı kutlayan Buse Tosun Çavuşoğlu, ardından eline aldığı Türk Bayrağı ile minderde şampiyonluk turu atarak poz verdi.

‘Çok emek verdim’..

Şampiyonluğunun hemen ardından açıklama yapan Buse, “Ben çok emek verdim. Avrupa Şampiyonalarını biliyorsunuz, son iki senede gümüş madalyada kaldım. Yılmadım, istedim. Hep dünya şampiyonluğu, olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandırmak istedim. Bunun için çalıştım. Burada altın madalya ve olimpiyat kotası alarak evime dönüyorum. Olimpiyatta altın madalya için çalışıyorum” şeklinde konuştu.

‘Olimpiyatlarda kadınlarda kazanılmamış bir altın madalya var’..

Sırbistan dönüşü havalimanında da açıklamalarda bulunan Buse Tosun Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Bu Dünya Şampiyonası’na takım halinde çok iyi hazırlandık. Olimpiyatlar için kamplarımızda Ocak ayından beri çalışmalarımızı devam ettirdik. Bizim amacımız olimpiyatlarda kadınlarda kazanılmamış bir altın madalya var. Takım olarak hedefimiz bu. Altın madalyaya odaklanmış durumdayız. İnşallah birden çok sporcumuza nasip olur. Biz oraya altın madalya için gideceğiz. Bütün savaşımız ve mücadelemiz bunun için. Desteklerinden dolayı Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a teşekkür ederim. Ayrıca Nurullah Kaya, Selçuk Çebi, federasyonumuza, bakanlığımıza, milli takım antrenörlerime, kulüp antrenörlerime, Murat Gençtürk’e, ismini sayamadığım birçok hocam var bana destek veren. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugün dünya şampiyonu olarak evime dönüyorum. Hedefimiz çok büyük. İnşallah olimpiyatlarda altın madalya kazanacağız. Bu mücadeleye devam edeceğim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.