yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

‘ALLAH’IN MİSAFİRLERİNE HİZMET VERİYORUZ’

‘ALLAH’IN MİSAFİRLERİNE HİZMET VERİYORUZ’
11.12.2022 16:06
0
A+
A-

 

  • Merkezi Yalova’da bulunan ve Marmara Bölgesi’nde ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’de yaklaşık 29 yıldır hizmet veren Hayat Tour, yılda yaklaşık 7 bin ziyaretçiyi kutsal topraklara götürüyor..

..”Bu hizmeti almak isteyenler, en az 20 gün öncesinden bizlere başvurmaları gerekiyor. Pasaport problemi maalesef tüm dünya üzerinde bulunuyor. Erken rezervasyonda ise her zaman avantaj bulunuyor.”

  • ..”Hayat Tour ailesi olarak amacımız insan kazanmak, para kazanmak bizim için ikinci planda. İnsan kazandığımız zaman Rabbimiz bize o bereketi fazlasıyla zaten veriyor; elhamdülillah.” 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Umre sezonunu açılması ile birlikte kutsal topraklara gitmek isteyenler tur şirketlerine rezervasyon yaptırıyor. Merkezi Yalova’da bulunan ve Marmara Bölgesi’nde ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’de yaklaşık 29 yıldır hizmet veren Hayat Tour, yılda yaklaşık 7 bin ziyaretçiyi kutsal topraklara götürüyor. Hayat Tour Genel Müdürü Tuncay Artan, 1995 yılından beri konusunda uzman hoca ve rehberler ile birlikte bu hizmeti yaptıklarını dile getirdi. Allah’ın misafirlerine hizmet vermekten gurur ve mutluluk duyduklarını söyleyen Artan, “En iyi otellerde, en iyi rehber arkadaşlarımız ve hocalarımız ile maneviyatı nasıl yaşarız düşüncesi içindeyiz” dedi.

‘YILDA 7 BİN UMRE ZİYARETÇİSİNİ TAŞIYORUZ’..

Hayat Tour’un kuruluş hikayesini ve amacını açıklayan Artan, “Babam Kemal Artan, 1992 yılında ilk hac vazifesini yerine getirmek için gittiğinde oralara aşık oluyor. Adeta oralarda huzur buluyor. Geri döndüğünde, 1995 yılında resmi olarak firmamızı kuruyor. 1995 yılından beri de özelikle Marmara Bölgesi’nde hatta Türkiye çapında aktif bir şekilde yıl da 7 bin kişi civarında umreci taşıma fırsatı veriyor Rabbim bizlere. Hamdolsun. Babamızdan gelen bu işi devraldık. Devam ettiriyoruz. Allah’ın misafirlerine en iyi şekilde nasıl hizmet ederiz, nasıl onları orada rahat ettiririz düşüncesi içindeyiz. En iyi otellerde, en iyi rehber arkadaşlarımız ve hocalarımız ile maneviyatı nasıl yaşarız düşüncesi içindeyiz. Kabe’nin rahmetini, maneviyatını en iyi yaşama ve yaşatma gayreti içindeyiz. Peygamber Efendimiz (a.s.) kabri, Uhud şehitliği, Bedir Savaşı’nın yaşandığı yeri ziyaretçilerimize anlatıyor ve gösteriyoruz. Mekke ve Medine’de ziyaret yapılabilecek her yere götürüyoruz. Peygamber Efendimiz( a.s) bastığı yerlere götürüyoruz” dedi.

‘KÖRÜK VAZİFESİ GÖRÜYORUZ’..

Firmaya başvuranların sadece pasaport çıkarttıklarını vize ve diğer evraklar ile uğraşmadıklarını söyleyen Artan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreç, ilk etapta umrecilerimiz 1 yıllık geçerli olmak üzere pasaportlarını bizlere teslim etmeleri ile başlıyor. Suudi Arabistan Krallığı’ndan vize alıyoruz. Hangi ilde kayıt oldularsa o illerin merkezlerinden otobüsler ile beraber havalimanlarına götürüyoruz. Genellikle önce Medine’ye gideriz. Orada havalimanlarında genellikle karşılamamız olur. Ondan sonra misafirlerimizi otellere yerleştiririz. Ardından alemlere rahmet olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa(s.a) kabrini ziyaret ederiz. Salavatlar eşliğinde bayanlarımızı bayan hocalarımız, götürür. Erkekleri ise erkek hocalarımız götürür. Kabir ziyareti yaptıktan sonra Cennet’ül Baki’yi ziyaret ederiz. 3-4 gün boyunca Medine’de gezilebilecek her yeri gezdirir ve anlatırız. Medine ziyaretimiz bittiğinde misafirlerimizi ihrama girdirir ve Mekke’ye götürürüz. Mekke’de umrecilerimize Kabe’nin rahmetini ve bereketini anlatarak tavaflarını yaptırırız. Bu şekilde ilk umremizi yaptırırız. Tavafımızı yaparken konusunda tecrübeli hocalarımız ile beraber oraların maneviyatını anlatırız. Bizler adeta orada körük vazifesi görüyoruz.  Ardından Mekke’de gezilebilecek yerleri umrecilerimize anlatarak gezdiriyoruz.”

‘EN AZ 20 GÜN ÖNCEDEN BAŞVURUN’..

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pasaport probleminin olduğunu söyleyen Artan, şöyle devam etti: “Bu hizmeti almak isteyenler, en az 20 gün öncesinden bizlere başvurmaları gerekiyor. Pasaport problemi maalesef tüm dünya üzerinde bulunuyor. Erken rezervasyonda ise her zaman avantaj bulunuyor. Hayat Tour ailesi olarak amacımız insan kazanmak, para kazanmak bizim için ikinci planda. İnsan kazandığımız zaman Rabbimiz bize o bereketi fazlasıyla zaten veriyor; elhamdülillah.  Amacımız Hayat Tour’un 29 yıllık tecrübesine dayanarak ve piyasayı en iyi bilenlerden biri olarak insanlara en avantajlı paketleri sunmak.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.