yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3659
EURO
34,6536
ALTIN
2.381,91
BIST
10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

‘ALINAN SİYASİ BİR KARAR; ŞİDDETLE İTİRAZ EDİYORUZ!’

‘ALINAN SİYASİ BİR KARAR; ŞİDDETLE İTİRAZ EDİYORUZ!’
16.12.2022 19:54
0
A+
A-

İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasına bir tepki de Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz’dan geldi..

  • “Allah katında da kul indinde de hakka-hukuka riayet etmek çok önemli” diyen Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz’dan anlamlı sözler: ‘ADALET HERKESE LAZIM!’

..”Bu, vicdanlara sığmayan usulsüz bir karardır. Türkiye’de böyle bir suçtan ceza gören kim olursa olsun itirazımız var.”

  • ..”Muhatabı olmayan bir kelimeden dolayı İstanbul’u, 16 milyon nüfusu yöneten bir kişinin yasaklanması akıllara zarar bir anlayıştır.”

..”Sayın Cumhurbaşkanımız ile yıllarca beraber siyaset yapmış ve yıllar önceki şiir hadisesinde de aynı tepkiyi ortaya koymuştuk.”

 

  • Haber / M. Ali Cantörün

 

Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, HABERCİ’ye yaptığı özel açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili kararı değerlendirdi.

  • İddianamede yer alan o sözler..

Hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Üsküdar Fethipaşa Korusu’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamalar sırasında “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır…” şeklindeki sözleriyle YSK üyelerine hakaret ettiği kaydedildi.

  • 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası.

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesi kapsamında Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirildi. Mahkeme, Ekrem İmamoğlu’nun hakaret suçunu, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine (Yüksek Seçim Kurulu üyelerine) karşı işlediğini belirtti. Ayrıca cezasında artırım ve indirim maddelerini uygulamadı.

  • Celal Korkmaz’dan çok çarpıcı açıklamalar.

İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasına ilişkin karar, dünya ve Türkiye basınında geniş yer bulurken, Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz’dan da çok çarpıcı açıklamalar geldi.

  • “Akıllara zarar bir anlayışla karşı karşıyayız.”

“Bu, vicdanlara sığmayan usulsüz bir karardır. Türkiye’de böyle bir suçtan ceza gören kim olursa olsun itirazımız var. Bu, hukuka-adalete yapılmış bir darbedir. Söz konusu suçun mahkemelere gitmesi bile yanlıştır, dava edilmesi bile yanlıştır” diyen Korkmaz, şunları söyledi: “Kaldı ki muhatabı olmayan bir kelimeden dolayı İstanbul’u, 16 milyon nüfusu yöneten bir kişinin yasaklanması akıllara zarar bir anlayıştır. Bu, siyasi bir karardır. Şiddetle itiraz ediyor, isyan ediyoruz. Bizim tepkimiz, ülkemizdeki adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı bir itirazdır. Mahkeme heyeti üç kişiden bilirkişi raporu almasına ve bu raporda suç teşkil etmediği söylenmesine rağmen yine de kurt-kuzu misali bir kararın altına imza atmıştır.

Neydi o hikaye? Kurt, kuzuyu yemeyi kafaya koymuş; ‘Suyumu bulandırma’ diyor. Kuzu diyor ki: ‘Sen yukarıdasın, ben suyu nasıl bulandırayım?’ Kurt; ‘Olsun, sen yine de bulandırma’ diyor. Bu dava da aynen böyle bir dava. Açılmasından sonuçlanmasına kadar aynen kurt-kuzu misali bir dava.”

  • “Yıllar önceki şiir hadisesinde de aynı tepkiyi ortaya koymuştuk.”

Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, son olarak şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız ile yıllarca beraber siyaset yapmıştık. Yıllar önceki şiir hadisesinde de aynı tepkiyi ortaya koymuştuk. Bugün Sayın İmamoğlu’na reva görülene bakıyoruz da hakikaten ibret alınması gereken bir süreç cereyan ediyor. Böylesine bir çelişki, böylesine bir haksızlık-adaletsizlik üzerine elbette tepkimizi koyacağız. Adalet herkese lazım. Allah katında da kul indinde de hakka-hukuka riayet etmek çok önemli bir şey.”

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.