yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

AKYOL’DAN GENÇ GİRİŞİMCİLERE ZİYARET

AKYOL’DAN GENÇ GİRİŞİMCİLERE ZİYARET
06.09.2022 14:21
0
A+
A-

 

  • AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Porima Filament Üretim Tesisi’ni ziyaret ederek, firma yetkililerinden bilgiler aldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Polimer Mühendisi Serhat Oran ve Malzeme Mühendisi Kadri Karadeniz’in kurmuş olduğu Porima Filament Üretim Tesisi’ni ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili genç girişimcilerden bilgiler aldı.

Başarılar diledi..

Ziyaretle ilgili “Ülkemiz ve memleketimiz için üreten, taş üstüne taş koyan herkesin yanındayız” diyen Milletvekili Akyol, “Firma, filament alanında dünyanın en büyük pazarı olan Amerika’ya ihracat yapmaktadır. Genç girişimcilerimize bundan sonraki süreçlerinde üstün başarılar diliyorum” dedi.

‘Tüm dünyada kullanıma sunmayı hedefliyoruz’..

Porima Kurucu Ortağı ve CEO’su Serhat Oran, Amerika’daki başarının ardından kısa sürede Avrupa’daki alıcılarla da temasa geçtiklerini vurgulayarak firma ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yerli üretim filamentleri tüm dünyada kullanıma sunmayı hedefliyoruz. Amerika ve Avrupa’dan sonra Ortadoğu’ya da ihracata başladık. Yalova’dan Amerika, İsviçre, İngiltere, İsrail, Filistin, Azerbaycan ve KKTC’ye termoplastik yarı mamul ihracatı gerçekleştireceğiz. İç piyasada ise yüzde 40’lık hakimiyetimiz bulunuyor. Kapasitemizi 2 katına çıkarıp dünya filament pazarındaki güçlü oyunculardan olmayı amaçlıyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.