yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5726
EURO
35,1227
ALTIN
2.459,04
BIST
10.524,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

AKMEŞE’DEN YILSONU MESAJI

AKMEŞE’DEN YILSONU MESAJI
13.06.2024 15:50
0
A+
A-

‘İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR’

  • Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi vesilesiyle yayımladığı mesajda, eğitim camiasına, öğrencilere ve velilere teşekkür ederek, gelecek yıl için umut dolu dileklerde bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Müdür Akmeşe, bu yıl hayata geçirilen Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) kapsamında elde edilen başarıları gururla paylaştı. TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışmaları başvuru sayısının yüzde 64 artarak 234’ten 386’ya yükseldiğini belirten Akmeşe, ayrıca 177 Bilim Söyleşisi ve 19 okulda gerçekleştirilen 4006 Bilim Fuarı etkinlikleri ile bilime olan ilginin arttığını vurguladı. Teknofest Yarışmaları başvuru sayısının ise %148 oranında artarak 1704’e çıktığını ifade etti. İl genelinde 100’e yakın yerel proje yürütüldüğünü de ekledi.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ..

Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak başlayacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve yeni müfredatla Yalova’daki eğitimi daha ileriye taşımayı amaçladığını dile getiren Akmeşe, bu yenilikçi yaklaşımın okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanacağını belirtti.

ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE MESAJ..

Sevgili öğrencilere seslenen Akmeşe, onların azim ve kararlılığının her zaman gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, tatil döneminin dinlenme ve yeni keşifler için harika bir fırsat olacağını vurguladı. Öğrencilere, tatillerini kitap okuyarak, doğayla iç içe vakit geçirerek ve sevdikleriyle güzel anılar biriktirerek en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Velilere de teşekkür eden Akmeşe, çocuklarının eğitim yolculuğunda verdikleri destek ve güvenin en büyük güçleri olduğunu belirtti. Yeni eğitim öğretim yılında daha büyük hedeflere ulaşmak için yeniden bir araya geleceklerini ifade ederek, velilere huzurlu ve keyifli bir tatil dönemi diledi.

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR..

Meslektaşlarına da seslenen Akmeşe, 2023-2024 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Öğretmenlerin özverisi, sabrı ve gayreti olmasaydı bu başarıların elde edilemeyeceğini vurgulayan Akmeşe, tüm öğretmenlere yürekten teşekkür ederek, huzurlu ve keyifli bir tatil geçirmelerini diledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.