yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5431
EURO
34,8206
ALTIN
2.432,77
BIST
9.707,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

‘AK Parti kadroları üretimden yana olmadı’

‘AK Parti kadroları üretimden yana olmadı’
15.04.2022 15:13
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bir dizi ziyaretler için Yalova’ya geldi. Genel Başkan Sarıgül, ilk önce parti binasında düzenlenen toplantıda basın mensupları buluşarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘TOKİ’nin şehit ailelerine ev hibe etmesi lazım’

Konuşmasına bu haftanın Şehitler Haftası olduğunu hatırlatarak başlayan Sarıgül, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitleri ve gazileri şükran ve minnetle andı. Şehit aileleri ve gaziler arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini dile getiren Sarıgül, “1.650 TL maaş alan gazilerimiz var. Şehit ve gazi maaşlarının artırılması lazım. TOKİ’nin şehit ailelerine ev hibe etmesi lazım” dedi.

‘Millet geçim, onlar seçim derdinde’

Ülkenin yüzde 80’inin yoksulluk içinde yaşadığını belirten Sarıgül, “Emekçiler, emekliler, çiftçiler, esnaflar perişan, gençler umutsuz ve mutsuz. Kiralar çok arttı, asgari ücret kiraya yetmiyor. Bu konu gündeme bile gelmiyor. Hayat pahalılığı konuşulmuyor. Geçim sıkıntısı konuşulmuyor. Bu sorunları nasıl çözeriz? Bunlar tartışılmıyor. Kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı tartışılıyor. İktidardaki ittifak, koltuğu korumak için, seçim kanununda değişiklik yapıyor. Millet geçim, onlar seçim derdinde. Diğer ittifak ne yapıyor? Yuvarlak masalarda, ikisi poker, dördü kızma birader oynuyor. Ben de buradan soruyorum: yokluğu, yoksulluğu, işsizliği, evsizliği, kiraları konuşmayacaksak, partiler ne için var? Bunlara çare aramayacaksak, ne için siyaset yapıyoruz?” şeklinde konuştu.

‘AK Parti iktidarı paraya sıkıştı’

“Çiftçimize alım garantisi vermediler” diyen Sarıgül, “Lahana; altın oldu, çeyrek satılıyor. Domates; gümüş oldu, dirhemle alınıyor. AK Parti kadroları, gıda fiyatlarını düşürmek için, depo bastılar, tanzim satış yaptılar, komiteler kurdular ama yapmaları gerekeni hiç yapmadılar. Yapmaları gereken, üretimden yana olmaktı. Bunlar ithalattan yana oldular. 120 milyar dolarlık, tarım ithalatı yaptılar. Köprülere, otoyollara hazine garantisi, bankada parası olana, kur garantisi verdiler. Çiftçimize alım garantisi vermediler. Yata, kata, jete ucuz mazot verdiler. Çiftçimize ucuz mazot vermediler. Gıda fiyatları dünyada artıyormuş, petrolü dışarıdan alıyormuşuz, dış güçler önümüzü kesiyormuş, açgözlüler varmış. Millete, ‘Sabırla koruk helva olur’, ‘Sabredin’ diyorlar. Helvayı kendileri yiyorlar. AK Parti iktidarı paraya sıkıştı. Devletin limanlarını, arsalarını, binalarını, arazilerini, kışlalarını satıyorlar. Döviz için, mültecileri Türkiye’de tutuyorlar. Tütünümüz var, sigarayı yabancı şirket üretiyor. Pancarımız var, şekeri ithal ediyoruz. Fındığımız var, parayı İtalyan şirket kazanıyor. Fransız’ı, Amerikalısı, bizim suyumuzu bize satıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Yalova, Hollanda kadar süs bitkisi satacak’

Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunu söyleyen Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı: “Konya büyüklüğündeki Hollanda, geçen yıl 14 milyar dolarlık süs bitkisi sattı. Yalova, süs bitkisinde neden bir Hollanda olmasın? TDP iktidarında hazine arazilerini, Yalova çiftçisine, sembolik bedellerle vereceğiz,  ihracatçıyı destekleyeceğiz. Yalova, Hollanda kadar süs bitkisi satacak. Yalova, Hollanda olacak. İşsizlik, yoksulluk kalmayacak. AK Parti’den artık hayır gelmez.  AK Parti gidici, TDP gelicidir. Türkiye’yi, AKP’den kurtaracak olan parti TDP’sidir. TDP kavga değil, çare partisidir. Türkiye’nin çaresi, kendine yeter hale gelmektir. Bunun adı ekonomik milliyetçiliktir. TDP’nin ana felsefesi, ekonomik milliyetçiliktir. Türkiye’nin kurtuluşu, ekonomik milliyetçiliktir. Türkiye’yi varlığa, berekete, adalete ve huzura kavuşturacak olan parti TDP’sidir. TDP, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargıdan yanadır. TDP, noksansız demokrasi, güçlü ekonomi, kudretli ordu demektir. TDP’nin çizgisi, vicdandır,  merhamettir, berekettir, adalettir. TDP, kardeşlik hukukunun ve toplumsal barışın adresidir. TDP olarak biz, milletimiz mutlu, devletimiz güçlü olsun diye varız. TDP, olarak ülkemizi içeride huzurlu, dışarıda onurlu bir ülke yapacağız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.