yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

‘AK PARTİ İKİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAZ’

‘AK PARTİ İKİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAZ’
09.01.2023 17:46
0
A+
A-

 

  • Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Mehmet Demirhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile il binasında buluştu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Mehmet Demirhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. İl binasında gerçekleşen organizasyonda Başkan Demirhan, programa katılım sağlayan gazetecilere teşekkür etti.

‘Özgün kimliğimizi tesis etmek için uğraş veriyoruz’..

Teşkilat çalışmalarının tüm hızıyla sürdürüldüğünü söyleyen Demirhan, “Partimizin kurulduğu günden bugüne, Yalova’da bugün itibarıyla teşkilatlar olarak 30. aya girmiş bulunmaktayız. Zorlu bir süreçten geçtik, pandemi şartlarında bir mucizeyi gerçekleştirdik ve bir parti kurduk. Yeni kurulan bir partinin özgün kimliğini şehrimizin 43 köyünde, 51 mahallesinde, 8 beldesinde ve 6 ilçesinde tesis etmeye çalıştık. Hala özgün kimliğimizi tesis etmek için uğraş veriyoruz” dedi.

‘Altılı masa memleketi sıkıntılardan kurtaracak’..

Altılı masanın çalışmalarına değinen Demirhan, şunları söyledi: “Altılı masa önce biliyorsunuz ki cumhurbaşkanı adayını sonrasında milletvekili adaylarını belirleyecek. Tabii biz genel merkezimizle hareket ediyoruz. Genel merkezimiz neyi takdir ederse o yönde duruşumuzu göstereceğiz. Gönül ister ki yeni kurulmuş bir siyasi parti seçimlere tek başına girsin, kantara çıksın ve kendini görsün. Malum Türkiye şartlarında, günümüz şartlarında sistem ittifaklarla birlikteliği çok zorluyor. Altılı masanın kuruluş amacı da memleketi içinde bulunduğu tüm sıkıntılardan kurtarmak. Aslında uzun zamandır gözlenen bir tabloydu; altılı masanın bir araya gelmesi. Altılı masa dönem dönem bir araya geliyor. Haftalık, aylık periyotlar halinde bir araya geliyor. Bunun bir kısmı basına açık bir kısma kapalı oluyor. Daha doğrusu; basına bildiriliyor ya da bildirilmiyor. Altılı masanın alt komisyonları da konuşuyor şu an. Genel başkan yardımcıları da çalışıyor. Tüm Türkiye’yi ele almışlar, nasıl bir organizasyonla, birliktelikle Türkiye’de başarılı oluruz diye bir çalışma içerisindeler.”

‘Milletvekili adayı olmak istiyorum’..

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirhan, önümüzdeki seçimlerde milletvekilliğine aday olmak istediğini de dile getirdi. AK Parti’nin iki milletvekilli çıkaramayacağını belirten Demirhan, “Siyasete girdiğim günden beri milletvekili adayı olarak çalışmaya başladım. Bu şehir için resmi bir kimliğe bürünüp hizmet etmek yolunda resmen yarışıyoruz, koşuyoruz; hem de hiç durmadan. Aktif siyasi hayatımda dokuzuncu yılımı yaşıyorum ve milletvekili adayı olmak istiyorum. Milletvekili de olmak istiyorum. Genel merkezimizin takdirini bekliyorum. AK Parti’nin iki milletvekili çıkarabileceğini zannetmiyorum. Çünkü artık masada, siyaset arenasında Demokrasi ve Atılım Partisi de var. Bizler de varız. Hem Yalova’da hem Türkiye’de. Bir tane çıkarır, iki tane çıkaramaz. Samimi olalım. Cumhuriyet Halk Partisi zaten bir tane çıkarıyor. Bir taneyi de DEVA Partisi olarak biz alacağız. Şu an iki taneyi nasıl alırız; onun planlarını yapıyoruz. Biz de bir siyasi partiyiz, bizim bir iddiamız var” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.