yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2925
EURO
34,6258
ALTIN
2.413,46
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘AHİLİK KÜLTÜRÜ TOPLUMUMUZUN TEMEL DİNAMİĞİ’

‘AHİLİK KÜLTÜRÜ TOPLUMUMUZUN TEMEL DİNAMİĞİ’
18.09.2023 17:06
0
A+
A-

YALOVA’DA YILIN AHİSİ ERDAL KARDAŞKO OLDU

 VALİ KAYA, YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞINI TEBRİK ETTİ:

‘EMEĞİNİZE, YÜREĞİNİZE SAĞLIK’

  • Yalova’da 58 yıldır terzilik mesleğini sürdüren Erdal Kardaşko’ya Ahilik Cübbesi, Vali Dr. Hülya Kaya tarafından giydirildi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

  1. Ahilik Haftası kapsamında Yalova’da bir dizi etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Yalova Valiliği’nde düzenlenen cübbe giydirme töreni ile devam etti.

‘Ahilik Haftası hayırlı olsun’

Burada bir konuşma yapan Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, “Kökleri 12. yüzyıla dayanan, Ahi Evran Veli’nin kurduğu, Ahilik Teşkilatı’nın bugünkü yansıması olan esnaf teşkilatımızla bir arada ve diğer ilgili kurumlarla birlikte daha önceden belirlediğimiz kutlama komitesince alınan kural uyarınca, sizleri ziyaret ettik. Kıymetli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ahilik kültürü bizim toplumumuzun temel dinamiklerinde bir tanesi, yaşamımızı sürdürürken gerek esnaf gerekse bireysel olarak uymamız gereken kurallar bütününü öğütlüyor. Bu kültürün yaşatılması ve toplumda bilinirliğin artırılması amacıyla, ilgili mevzuat uyarınca İl Müdürlüğümüzce yapılan Ahilik Haftası münasebetiyle bir araya geldik. Haftanın hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, ilimizde 58 yıldır terzilik mesleğini sürdüren ve Yılın Ahisi seçilen Erdal Kardaşko’yı, Yılın Kalfası Murat Çuğalır’ı ve Yılın Çırağı Uğur Boran Dönmez’i tanıttı.

‘Emeğinize, yüreğinize sağlık’

Vali Kaya, Yılın Ahisi seçilen Erdal Kardaşko’ya cübbesini giydirerek, meslek hayatında başarılar diledi. Yılın Kalfası seçilen Murat Çuğalır’a ve Yılın Çırağı Uğur Boran Dönmez’e de teşekkür belgelerini takdim eden Vali Kaya,  gençleri tebrik etti. Vali Kaya, “Özellikle gençlerin bu yolda devam etmeleri bizleri gururlandırıyor. Burada tabi ağabeyleri, ustaları var; çok güzel bir örnek teşkil ediyorlar. Emeğinize, yüreğinize sağlık” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.