yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘AFETE HAZIR BİR ÇİFTLİKKÖY OLACAK’

‘AFETE HAZIR BİR ÇİFTLİKKÖY OLACAK’
25.12.2023 14:38
0
A+
A-

SİYASET ÖĞRENCİLERİ SORDU, BAŞKAN SİLPAGAR CEVAPLADI

  • Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yalova Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 4. Sınıf öğrencilerini misafir ederek sorularını cevapladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Batal ve öğrencileri, Başkan Silpagar’la söyleşi gerçekleştirdi. Soru cevap şeklinde gerçekleşen etkinlikte, geleceğin siyasetçileri olacak olan siyaset bilimi ve kamu yönetimi son sınıf öğrencileri, Çiftlikköy’le ilgili merak ettikleri konuları Başkan Silpagar’a sordu.

“AFETE HAZIR BİR ÇİFTLİKKÖY OLACAK”..

Çiftlikköy Belediyesi’nin sosyal projeleri ve belediye faaliyetleriyle ilgili bilgi alan öğrenciler, Başkan Silpagar’a beklenen Marmara Depremi ile ilgili Çiftlikköy’de ne gibi çalışmaların yürütüldüğünü sordu. Marmara Depremi’nin sadece Çiftlikköy’ü değil, İstanbul başta olmak üzere tüm ülkeyi ilgilendirdiğini belirten Başkan Silpagar, “Böyle bir afetin olacağını bilim adamları sık sık dile getiriyor, biz de ilçemizde elimizdeki imkanları seferber ederek ‘Afete hazır bir Çiftlikköy’ sloganıyla gerekli çalışmaları yapıyoruz. Afetle Mücadele Müdürlüğü kurduk, kendi tesislerimizde Afet Müdahale Konteynırları ürettik. Her mahallemizde bu konteynırlardan olacak, her birinin içinde 28 kalemden 127 parça kurtarma malzemesi yer alacak. Mahallelerimizde oluşturulacak gönüllü ekipler, profesyonel kurtarma ekiplerinin müdahalesi öncesinde, hızlıca hafif kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirebilecek” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA YERİ VE KÜTÜPHANE GELİYOR..

‘İlçede öğrenciler için çalışma yeri ve kütüphane olacak mı’ sorusuna yanıt veren Başkan Silpagar, yeni yapılan ve birkaç ay içinde hizmete girecek olan 100. Yıl Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi kapsamında, yolun çevresinde oluşturulacak sosyal donatı alanları içinde gençlerin hem müzik, resim gibi sanatsal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği, hem de kütüphane olarak kullanabileceği bir merkez kuracaklarını, bunun da yakın zamanda hayata geçeceğini ifade etti. Başkan Silpagar, söyleşi sonunda Yalova Üniversitesi ekibiyle hatıra fotoğrafı çekilirken, “Geleceğimizin siyasetçileri pırıl pırıl gençlerimizle gerçekleştirdiğimiz sohbet çok keyifliydi. Kıymetli hocamız Doçent Doktor Salih Batal’a ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.