yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

‘AFET DURUMUNDA GÖREVE HAZIRIZ’

‘AFET DURUMUNDA GÖREVE HAZIRIZ’
05.12.2023 18:23
0
A+
A-

İHH ARAMA VE KURTARMA BİRİMİNİN EKİPMAN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR!

  • İHH Yalova Arama Kurtarma İl Temsilcisi Mustafa Kaya, olası bir depremde ekip ve ekipman desteğinin öneminden bahsederek, Yalovalılara çağrıda bulundu.

..”İHH Arama Kurtarma ekibi tamamen gönüllülerden oluşan bir ekip, bu yüzden ekipman ihtiyacımız çok daha fazla. İlimiz de bir deprem bölgesi, oluşabilecek afet durumunda İHH ekipleri yine sahada olacak. Ekipmanımızın güçlendirilmesi gerekiyor.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İHH Arama Kurtarma İl Temsilcisi Mustafa Kaya, geçtiğimiz günlerde Mudanya’da 5.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Yalova’nın oluşabilecek afet riskine karşı birtakım ihtiyaçlarının olduğunu hatırlattı. Olası bir depremde ekip ve ekipman desteğinin önemine vurgu yapan Kaya, İHH Arama Kurtarma ekiplerinin deprem, sel, yangın gibi durumlarda olaya müdahale ettiğini söyledi.

‘Olası bir afet durumunda göreve hazırız’

Arama ve Kurtarma ekibinin herhangi bir afet durumunda bölgeye intikal ettiğini dile getiren Kaya, şunları anlattı: “2009 yılında kurulan Arama Kurtarma birimimiz, ulusal ve uluslararası birçok operasyona katılmaya devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) akreditasyon sınavında 1 orta seviye ve 7 hafif seviye ekiplerimiz akreditasyon almaya hak kazandı. İHH Arama Kurtarma ekipleri yetkinlik elde edebilmek için birçok farklı eğitimden geçer. Göçükte, su altında ve yangında arama kurtarma eğitimleri kurlar halinde alınır. Yangında arama kurtarma eğitimleri İtfaiye Eğitim Merkezi’nde oluşturulan yangın simülasyonları eşliğinde uzman ekiplerce verilir. Yangının gerçekleştiği mekandan yaralı tahliyesi, tahliye düzenekleri kurulması ve benzeri eğitimleri alan ekipler mekan yapısına özel müdahale edebilme kabiliyeti kazanır. Tüm bu donanımlara sahip olan ekibimiz, olası bir afet durumunda göreve hazırdır.”

‘Hayata uzatılan bir elde siz olun

Birçok ilde saha çalışmalarına katıldıklarını söyleyen Kaya, “Yakın zamanda, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi büyük ölçüde etkileyen depremde İHH ekipleri sahada çalışmalarını sürdürdü. Yine yakın tarihli Çanakkale’de oluşan orman yangınında bölgeye intikal ederek, çalışmalarımızı tamamladık. Tüm bunları yaparken ekipman eksiğimizin de olduğunu fark ettik. İHH Arama Kurtarma ekibi tamamen gönüllülerden oluşan bir ekip, bu yüzden ekipman ihtiyacımız çok daha fazla. İlimiz de bir deprem bölgesi, oluşabilecek afet durumunda İHH ekipleri yine sahada olacak. Ekipmanımızın güçlendirilmesi gerekiyor. Bugüne kadar gönüllülerimizin desteği ile birçok şeyi başardık. Hayata uzatılan bir elde siz olun, Yalova Arama Kurtarma ekibinin araç ve ekipmanlarını sizin desteğiniz ile çoğaltalım” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.