yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

AFAD GÖNÜLLÜLERİNDE REKOR ARTIŞ

AFAD GÖNÜLLÜLERİNDE REKOR ARTIŞ
30.01.2023 15:19
0
A+
A-

‘DEPREM ŞEHRİ YALOVA’DA DAHA FAZLA GÖNÜLLÜYE İHTİYACIMIZ VAR’

  • Yalova Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Doğan Toncer, Türkiye’de gönüllü sayısı artışında ilk 5 il içinde yer aldıklarını söyledi..

..”Herhangi bir afete Destek AFAD gönüllülerimizce müdahale ediyoruz. Akredite olmayan hiçbir gönüllümüz bundan sonra olay yerine giremeyecek. Uzmanlarımıza daha üst düzeyde eğitim almış, yabancı dil, mühendislik gibi onların mesleki bilgilerine göre program düzenleniyor.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Doğan Toncer, Türkiye’de gönüllü sayısı artışında ilk 5 il içinde yer aldıklarını söyledi. AFAD Gönüllülük Projesi çerçevesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova’da da temel, destek ve uzman AFAD gönüllüğü eğitim programları düzenleniyor. İl Müdürü Toncer, Türkiye’de 2020 yılında başlayan AFAD Gönüllülük Projesi’nin 2021 yılı itibariyle daha da hızlandığını anlattı. 15 yaş üstü herkesin e-devlet üzerinde temel AFAD gönüllüsü olabileceğini anlatan Toncer, “Eğitimlerimiz online olarak da düzenleniyor. Afetler konusunda farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri veriliyor. Destek AFAD gönüllüsü programında ise bu işin daha uzman anlamda yapılabilmesi için mesai harcayan gönüllülerimiz var. Bu eğitimlerin haricinde arama kurtarma, ilk yardım, yangın, insan yardım konularında 8-9 günlük eğitim veriyor ve akredite ediyoruz. Herhangi bir afete Destek AFAD gönüllülerimizce müdahale ediyoruz. Akredite olmayan hiçbir gönüllümüz bundan sonra olay yerine giremeyecek. Uzmanlarımıza daha üst düzeyde eğitim almış, yabancı dil, mühendislik gibi onların mesleki bilgilerine göre program düzenleniyor” dedi.

‘DAHA FAZLA GÖNÜLLÜYE İHTİYAÇ VAR’..

AFAD gönüllüsü sayısındaki artışa da dikkati çeken Toncer, bu rakamı daha da yukarlara taşımak istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Yalova’da proje 2020 yılında başlamış ve 2020 yılının sonunda 800 kişiye ulaşmış. 2021 yılında 2 bin 500 civarında gönüllü sayısına ulaştık. Artışta ilk 5’in içindeyiz. Şu anda da 3 bin 250 civarında gönüllümüz var. Yalova gibi deprem görmüş bir şehirde bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Bizim çok daha fazla gönüllümüz olması lazım. Gençlerimizin her yaş grubunun bu eğitimi alarak temel afet biriminin oluşması lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.