yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

‘ADETA BM GİBİYİZ!’

‘ADETA BM GİBİYİZ!’
27.06.2022 17:57
0
A+
A-

 

  • Vali Muammer Erol, yaz aylarında nüfus yoğunluğu fazlalaşan Yalova’nın güvenli iller arasında yer aldığını söyledi. Yalova’nın 3 büyük şehrin ortasında kaldığını ve bu nedenle yazın nüfus yoğunluğunun 1,5 milyon kişiye kadar çıktığını ifade eden Vali Erol, en yüksek yabancı nüfus oranının Yalova’da olduğunu da sözlerine ekledi.

 

..”Büyük şehirlerden Yalova’ya geldiğinizde herkeste aynı ‘sakinlik’ algısı oluşuyor. Yalova’nın yaz nüfusu çok yüksek. Nüfus 291 bin ancak yaz nüfusu 1,5 milyon kişiye doğru gidiyor.”

..”İlimizde yaşayan yabancı oranı yüzde 12. Yani Yalova’da 30 binin üzerinde ikamet eden yabancı var. Bu rakam içerisinde de en fazla sayı Irak nüfusuna ait. Yalova’da 86 ayrı milletten insan yaşıyor. Yalova adeta Birleşmiş Milletler gibi bir il”

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da yaz nüfusunun 1,5 milyon kişiye çıktığını söyleyen Vali Muammer Erol, “Yalova’nın nüfusu 291 bin. Ama Yalova’da yaz nüfusu 1,5 milyon kişiye doğru gidiyor. Hareketliliği buradan da anlayabilirsiniz” dedi. Yalova’nın 3 büyük şehrin ortasında kaldığını ve bu nedenden dolayı yazın nüfus yoğunluğunun 1,5 milyon kişiye kadar çıktığını belirten Vali Erol, Yalova’nın sahip olduğu hareketli ve çeşitli demografik yapıya rağmen güvenli bir il olduğunu da sözlerine ekledi.

‘Yalova’da ikinci ev çok var’..

Yalova’da yazlık evlerin çok fazla olduğunu belirten Vali Erol, “Büyük şehirlerden Yalova’ya geldiğinizde herkeste aynı ‘sakinlik’ algısı oluşuyor. Yalova’nın yaz nüfusu çok yüksek. Yalova’nın nüfusu 291 bin. Ama yaz nüfusu 1,5 milyon kişiye doğru gidiyor. Hareketliliği buradan da anlayabilirsiniz. Yalova, okulların tatil edilmesinden itibaren Eylül ayının ortasına kadar nüfus 1 milyondan aşağıya düşmez. İkinci evler dediğimiz yazlıklar hep dolu. Yalova’da kışın kullanılmayan ciddi sayıda  ikinci ev dediğimiz yazlık var. Bu da 3 büyük şehrin ortasında kalmanın getirdiği bir durum” diye konuştu.

‘En fazla yabancı Yalova’da yaşıyor’..

Nüfusa göre yabancıların en çok Yalova’da yaşadığını ifade eden Vali Erol, “Yalova’da Türkiye’deki en fazla yabancı oranı var. Yaşayan ve ikamet eden yabancı sayımız oldukça fazla. 291 bin nüfusumuz var ve ilimizde yaşayan yabancı sayısı da yüzde 12. Yani Yalova’da 30 binin üzerinde ikamet eden yabancı var. Bu rakam içerisinde de en fazla sayı Irak nüfusuna ait. 17 bin kişi Irak’tan ilimize gelenler. Sonra diğerleri geliyor. Yalova’da 86 ayrı milletten insan yaşıyor. Yalova adeta Birleşmiş Milletler gibi bir il” dedi.

‘En güvenli illerden biriyiz’..
Yalova’nın güvenli bir il olduğunu söyleyen Vali Erol, “Yalova’nın sahip olduğu bu denli hareketli ve çeşitli demografik yapıya rağmen ilimizde herhangi bir yerde, herhangi bir saatte, herhangi bir yaşta, herhangi bir kıyafette bayan güvenle dolaşabilir. Bu anlamda Yalova gerçekten güvenli bir il. İnsanların, kendilerine yaşama imkanı sunulduğunda reddedemediği bir il” ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.