Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Türkan Ayyıldız’ın koordinatörlüğünde, Aralık ayında başlayan Yazarlık Okulu, düzenlenen kapanış programının ardından sona erdi. Yalova’da ilk defa bir okulda profesyonel olarak düzenlenen Yazarlık Atölyesi’nde 21 öğrenci, 16 yazardan eğitim aldı. Eğitimini tamamlayan öğrencilere hediyeleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen kapanış programına; Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Milli Eğitimi Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Okul Müdürü İmran Biber, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yazarlık Okulu değerlendirildi..
Program, Yazarlık Okulu’nun tanıtım videosunun izlenmesi, Yazar Fahri Tuna’nın yazarlıkla ilgili değerlendirmeleri ile başladı. Yazarlık Okulu öğrencilerinden Rabia Birlik, okulla ilgili arkadaşlarının adına bir konuşma yaptı. Ardından Yazar Öğreticilerinden Recep Garip’in değerlendirme videosu izlendi.
‘Kalemi elden bırakmayın’..
Yazarlık Okulu’nun çok değerli bir proje olduğunu söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, şöyle konuştu: “Başta Türkan Hocamız olmak üzere, tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve onları tebrik ediyorum. İlkokul 4. sınıfta iken bir kompozisyon yarışmasında birinci olmuştum. O tarihten itibaren ben de şahsen yazmaya başladım. Konuşurken de, yazarken de kelimeleri çok önemserim. Kelimeler, fikirlerimize giydirdiğimiz bir elbisedir. Genç yazar arkadaşlarımızın çok önemli eserlere imza atan yazarlar olmasını ümit ediyorum. Biz de bu şehrin yöneticileri olarak, bu yazarlar gayretine destek olma anlamında yapacağımız şeyler varsa; elimizden geleni de yaparız. Gençlerle çok projeler ve çalışmalar yürüttüm. Hep birlikte Yalova İl Özel İdaresi olarak finansman anlamında bir destek sağlayalım. Yalova Üniversitemiz akademik danışmanlık anlamında bir destek sağlayabilir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de projenin sahibi olsun. Müstakil bir yazı platformu oluşturalım. Ben bunu öneriyorum. Yalova’nın bir yazı platformuna ihtiyacı var. Sabah kalktığımızda, acaba bugün yeni ne var diye açtığımız bir site olsun. Twitter’da genç yazarlarımızın yazıları düşsün. Biz onların yazıları ile güne başlayalım. Kur’an-ı Kerim’de Kalem Suresi var. Kalem önemli bir şey; onu elden bırakmamak gerekir. Milletin kaderini tayin eden araçların başında kalem geliyor. Bugünden itibaren kaleminizi hep bu milletin yararına kullanın.”
Velilere tavsiyede bulundu..
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı da bir konuşma yaptı. Bahçekapılı, konuşmasında, “Bizler söze ‘Oku’ ile başlayan, devamında öğrenmeyi kalem ile yazmaya bağlayan yüce bir dinin mensuplarıyız. Yüce Allah’ın bizden ilk istediği şey; oku. Hemen devamında ‘kalem ile yazmayı öğretti’ diyor. Dinimizin ortaya çıkardığı bu ruh, öncü nesillerin büyük çabaları ile birlikte büyük İslam medeniyetini inşa etti. Bugün büyük bir İslam medeniyetinden bahsediyorsak, ilk öncü nesilden başlayan çabanın eseri olarak karşımıza çıkıyor. Bugüne geldiğimizde; özellikle bunu velilerimize ifade etmek isterim. Çocuklarımız karneyi önümüze getirdiğinde bakıyoruz; Türkçe 8-9, matematik 5-6. Anne baba hemen şöyle yorumluyor; bu çocuğun matematiğini destekleyelim. Genelde toplumumuzun bakış açısı böyle. Edirne’den öteye geçiyorsunuz, Batı’daki insanlar şöyle diyor. Ben o zaman çocuğumun iyi olan tarafını güçlendirmeliyim. Bu boyuta gelmemiz lazım. Daha çok sayısal bilimlere yoğunluk gösteriyoruz. Dünyanın en önemli üniversitelerinde sosyal bilimlere en iyi öğrenciler gidiyor” diye konuştu.
Öğrencilere belgeleri verildi..
Konuşmaların ardından Okul Müdürü İmran Biber de bir kapanış konuşması yaptı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından Yazarlık Okulu öğrencilerine hediyeleri ve katılım belgeleri takdim edildi.