<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
RAMAZAN ÖNCESİ MÜJDE..
Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, 330 gramlık Ramazan pidesinin 370 grama çıktığını; fiyatının ise 30 TL’den devam edeceğinin müjdesini verdi..
Ramazan pidesine bir zam yapılmadığını aksine indirime gidildiğini ifade eden Bozkurt, gramaj artışıyla birlikte fiyatın makul seviyede tutulduğunu ve vatandaşların daha büyük ve doyurucu pidelere ulaşabileceğini söyledi..
Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde yaptığı açıklamada, Ramazan pidesinin gramajında artışa gidildiğini ve fiyatının sabit tutulduğunu belirterek, vatandaşlara müjde verdi. Bozkurt, ekmek fiyatlarının kilogram bazında hesaplandığını hatırlatarak, 2024 yılı başında 200 gram ekmeğin 10 TL’den satıldığını ve kilogram fiyatının 50 TL olduğunu ifade etti. Yıl sonunda ise ekmeğin gramajının 240 grama çıkarıldığını ve fiyatının 15 TL olarak belirlendiğini, bu durumda ekmeğin kilogram fiyatının 62,5 TL’ye yükseldiğini belirtti. Bu düzenlemeyle ekmek fiyatlarına yüzde 25 oranında bir zam yapıldığını vurgulayan Bozkurt, vatandaşların ekmek fiyatlarındaki artışı yanlış yorumladığını söyledi.
RAMAZAN PİDESİNDE İNDİRİM..
Ramazan ayına yönelik olarak da açıklamalarda bulunan Bozkurt, yeni düzenlemeyle 370 gramlık pidenin 30 TL’den satılacağını belirtti. Bu durumda Ramazan pidesine bir zam yapılmadığını aksine indirime gidildiğini ifade eden Bozkurt, gramaj artışıyla birlikte fiyatın makul seviyede tutulduğunu ve vatandaşların daha büyük ve doyurucu pidelere ulaşabileceğini söyledi. Bozkurt, gramajının artırılmasıyla israfın da önüne geçileceğini belirterek, “Eskiden vatandaşlarımız 4 ekmek alırken şimdi 3 ekmek alacaklar. Ekmek büyüdü ve böylece daha az israf edilmiş olacak” dedi. Ayrıca, ekmek fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, belediyeler, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte komisyon toplantıları yapıldığını ve fiyatların bu şekilde belirlendiğini ifade etti.
Ramazan ayı öncesinde yapılan bu düzenlemeyle hem vatandaşların bütçesi düşünülmüş hem de ekmek israfının önüne geçilecek..