yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2416
EURO
37,2229
ALTIN
2.989,87
BIST
8.861,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

ACİL SERVİS PRATİSYEN HEKİMLERE ORYANTASYON EĞİTİMİ

ACİL SERVİS PRATİSYEN HEKİMLERE ORYANTASYON EĞİTİMİ
10.10.2024 14:47
0
A+
A-
  • Yalova genelindeki acil servis pratisyen hekimlerine yönelik oryantasyon eğitimi, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova genelindeki sağlık kurumlarında görev yapan acil servis pratisyen hekimlerine, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde oryantasyon eğitimi verildi. İlimizdeki sağlık birimlerinde yeni göreve başlayan pratisyen hekimlerin hızlı adaptasyonu ve uyumu amacıyla, 3 gün süren 2. Yalova İli Acil Servis Pratisyen Hekim Oryantasyon Eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında hekimler, ilimizde sıkça karşılaşılan hastalıklar ve hastalara yaklaşım konusunda bilgilendirildi. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş’un açılış konuşmasıyla başlayan eğitime, Yalova Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç ve Prof. Dr. Nurşah Başol’un konuşmaları ve eğitim sunumları eşlik etti. Prof. Dr. Nurşah Başol’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimde, uzman hekimler mesleki bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Teorik olarak gerçekleştirilen eğitim konuları arasında; Temel ve İleri Yaşam Desteği Algoritmaları, Zehirlenmelerde Acil Yaklaşım, KOAH ve Astım Acil Yönetimi, Böbrek Yetmezliğinin Acil Yönetimi, Obstetrik ve Jinekolojik Aciller, Göz Acilleri, İnmenin Acil Yönetimi, Beyin ve Toraks BT Yorumlama, Nöbet ve Status Epileptikus Yaklaşımı, Çocuk Hastaya Acil Yaklaşımı, Karın Ağrısına Acil Yaklaşım, Ekstremite Travmaları, Travmaya Acil Yaklaşım, Göğüs Ağrısına Acil Yaklaşım, EKG Yorumlama ve Aritmilere Yaklaşım, Diyabetik Aciller, Akut Koroner Sendromun Acil Yönetimi, Akciğer Ödemi ve Pratik Uygulamalar yer aldı. Uzm. Dr. Osman Karakuş, “Hekimlere bu vesileyle almış olduğunuz eğitimlerin meslek hayatınızda sizlere yol gösterici olmasını temenni ediyor, görevlerinizde başarılar diliyorum. Yine eğitimcilerimize de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri, pratisyen hekimlere katılım belgeleri ve eğitmen uzman doktorlara teşekkür belgeleri takdim etti. Yalova’da sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve standardizasyonu sağlamak amacıyla, “Acil Servis Pratisyen Hekim Oryantasyon Eğitimleri”nin düzenli aralıklarla yapılmasının planlandığı ifade edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.