yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İLK DERS ZİLİ ÇALDI!

İLK DERS ZİLİ ÇALDI!
09.09.2024 18:05
0
A+
A-

YALOVA VALİSİ DR. HÜLYA KAYA:

‘YALOVA’YI EĞİTİMDE ÖRNEK ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ’

 Yalova’da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası coşkulu etkinliklerle başladı.

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

2024-2025 yılı eğitim ve öğretim yılı dün başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Rahmi Tokay İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle devam etti.

‘SADECE AKADEMİK BAŞARILARINI DEĞİL’

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptı. Akmeşe konuşmasında, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür” sözü de eğitimin önemini vurgulaması bakımından önemlidir. Bizler eğitimciler olarak her zaman olduğu gibi milli ve manevi değerlerine sahip, nitelikli, kendine güvenen, üreten, yerel ve evrensel değerlerin farkında olan bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu yıl, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, eğitim sistemimizde önemli bir dönüşüm sürecine girmiş bulunuyoruz. Yeni müfredat ile beceri temelli sadeleştirilmiş ve derinlemesine öğrenme yaklaşımı geliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bireyin ve toplumun ihtiyaçlarına göre öğrencilerimizin çok yönlü bakış açısıyla gelişimlerini hedefleyen aynı zamanda öğrencilerin farklı beceri alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkan sunan bütüncül bir eğitim modelidir. Öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerini de destekleyen bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir ülkenin geleceği, iyi yetişmiş bireylerin ellerinde şekillenir. Geçtiğimiz eğitim yılında olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin katılımıyla yerel projelerimizi hayata geçirerek ulusal projelere daha fazla katılımı ve başarıyı hedeflemekteyiz” dedi.

‘YALOVA’YI EĞİTİMDE ÖRNEK BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ’

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu yeni dönemde en önemli vizyonlarımızdan biri, Cumhurbaşkanımız tarafından işaret edilen Türkiye Yüzyılı hedefleridir. Türkiye Yüzyılı’nın inşasında en büyük gücümüz, nitelikli, özgüvenli ve donanımlı bir nesil yetiştirmektir. Maarif Modelimiz, evrensel değerlerle donatılmış, köklü medeniyetimize yaslanan, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu çerçevede, çocuklarımıza doğru bilgi ve becerileri kazandırarak, onları yalnızca mesleklerinde değil, aynı zamanda hayatın her alanında başarılı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Sevgili öğrenciler, eğitim sadece akademik başarıdan ibaret değildir. Sizler, hayat boyu sürecek öğrenme yolculuğunuzda, sosyal beceriler, etik değerler ve çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirerek, kendinizi sürekli olarak yenileyeceksiniz. Bu nedenle, bizler de sizlere en doğru bilgiye ulaşmanın yollarını göstermek, eleştirel düşünce ve analiz becerilerinizi geliştirmenize katkı sağlamak için buradayız. Değerli eğitimcilerimiz ve velilerimiz, Yalova ilimizin eğitimdeki başarılarını daha da ileri taşımak için Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) çerçevesinde kapsamlı bir yol haritası belirledik. Amacımız, her çocuğumuzun yeteneklerine ve potansiyeline uygun bir eğitim almasını sağlamak ve böylece ilimizdeki eğitim kalitesini yükseltmektir. YEGES, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimini desteklemek ve modern eğitim yöntemlerini yaygınlaştırmak adına somut adımlar içermektedir. Bu stratejiyi hep birlikte hayata geçirerek Yalova’yı eğitimde örnek bir şehir haline getireceğiz. Sevgili öğrenciler, öğretmenleriniz ve aileleriniz sizin en büyük destekçilerinizdir. Yalova, eğitimde Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlerken, sizler de bu başarı hikayesinin önemli birer parçası olacaksınız. Yalova’nın gücüne güç katacak, ülkemizin geleceğine damga vuracak bilgi ve becerilerle donanarak, Türkiye Yüzyılı’nın gençleri olarak bu hedefe yürüyorsunuz.”

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol da bir selamlama konuşması yaparak, öğrencilere yeni eğitim hayatında başarılar diledi.

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın konuşmasının ardından Rahmi Tokay İlköğretim Okulu 4-B Sınıfı öğrencisi Eslem Aslan, ‘İlköğretim Haftası’ isimli şiirini okudu. Rahmi, Tokay İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin Kırklareli yöresine ait halk oyunu gösterisinin ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı. Vali Kaya ve beraberindekiler, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarı dileklerinde bulundular.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.