yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0849
EURO
38,0705
ALTIN
2.839,66
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

 BÜYÜK ZAFERİN 102. YILDÖNÜMÜ..

 BÜYÜK ZAFERİN 102. YILDÖNÜMÜ..
29.08.2024 17:00
0
A+
A-

..”Zafer; elbette ‘başaracağım’ diyenin ve başaracağına inananlarındır.”

 BÜYÜK ZAFERİN 102. YILDÖNÜMÜ..

HER ŞEY VATAN İÇİN!

‘Bu topraklar kanımızla sulandı. Zaferimiz ebedi olsun.’

  • Bağımsızlığımızın simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü; Türkiye’de, dış ülkelerdeki büyükelçiliklerimizde ve KKTC’de olduğu gibi Yalova’da da törenlerle kutlanacak.

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

 

Bilindiği gibi; 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başarıyla sonuçlanmasıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştı. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 30 Ağustos 1922’de nihayetlenmesiyle elde edilen büyük zafer; İstiklal Savaşı’nı bitiren kesin bir ‘Türk zaferi’ kimliğiyle milletimizin asırlardır her şart altında sürdürdüğü bağımsızlık ve hürriyet kabiliyetinin şanlı bir örneği olarak tarihe geçmişti.

  • YALOVA’DAKİ KUTLAMALAR

30 Ağustos Zafer Bayramı, her yıl olduğu gibi bu sene de Yalova’da büyük bir coşku ile kutlanacak. Yalova Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlamaları, şehrin merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda geniş kapsamlı bir programla gerçekleştirilecek. Etkinlikler, çeşitli aktivitelerle gün boyunca devam edecek. Bu sabah saat 07:00’den itibaren tüm resmi ve özel binalar bayraklarla donatılacak.

  • ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Kutlamalar, saat 09:30’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından sunulacak çelenklerin ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

  • KUTLAMA PROGRAMI

Saat 09:45’te Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla bayram kutlamaları başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi ve tören geçişi yapılacak.

  • TEBRİKLERİN KABULÜ

Yer: Valilik Makamı

Saat: 10:30

Hava koşullarının olumsuz olması durumunda tebrikler, Valilik Makamı’nda saat 11:00’de kabul edilecek. Kutlama programı ise 90. Yıl Spor Salonu’nda saat 12:00’de gerçekleştirilecek.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.