yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

MİNİKLER İTFAİYECİLERLE BULUŞTU

MİNİKLER İTFAİYECİLERLE BULUŞTU
19.08.2024 12:13
0
A+
A-
  • Özel İlgi Kurs Merkezi’nin minik yaz okulu öğrencileri, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. yılı dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla Çiftlikköy İtfaiyesi ve Afet Kurtarma ekibini ziyaret etti.

 

Haber \ Esin KAYA

Minik öğrencileri karşılayan Afet İşleri Müdürü ve İtfaiye Şefi Süleyman Çark, birimde bulunan yangın söndürme ekipmanları ve arama kurtarma malzemelerini tanıtırken, deprem gibi afet durumlarında ne şekilde hareket edilmesi gerektiğini de anlattı. Ardından itfaiyeci giysilerini ve kasklarını giyerek bir süreliğine de olsa itfaiyeci olan miniklere kek ve meyve suyu ikramları yapıldı. İtfaiyecilerden itfaiye araçlarında bulunan malzemeleri öğrenen öğrenciler, ardından içinde arama kurtarma ve deprem malzemelerinin bulunduğu afet konteynırını ziyaret etti. Afet İşleri Müdürü Süleyman Çark, buradaki malzemelerin ne işe yaradığı ve ne şekilde kullanılacağı hakkında miniklere çeşitli bilgiler verdi. Çiftlikköy İtfaiyesi’nde ve Afet İşleri Müdürlüğü’nde çok değerli bilgiler aldıklarını dile getiren Özel İlgi Kurs Merkezi Öğretmeni Derya Tayhan Kütük, “17 Ağustos depreminin 25. yılı dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye ve Afet Kurtarma ekibimizi ziyaret ettik. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize afet bilincini aşılamak, yaşanabilecek olası durumlara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak için değerli bilgileri ilk elden aldık. Katılım gösteren tüm öğrencilerimize, değerli itfaiyecilerimize ve Afet İşleri Müdürü Süleyman Çark’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.