yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘6334 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ’..

‘6334 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ’..
15.05.2024 16:14
0
A+
A-

Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Laçin:

‘AİLE HAFTASINDA AİLELERİMİZİ KORUYARAK VE GÜÇLENDİREREK TOPLUMSAL BAĞLARI İYİLEŞTİRİYORUZ’

  • İl Müdürü Arif Laçin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun aldığı kararla her yıl 15 Mayıs’ın ‘Aile Günü’ olarak kutlandığını ve bu günün içinde yer aldığı haftanın da ‘Aile Haftası’ olarak kabul edildiğini hatırlatarak, ailenin önemine vurgu yaptı..

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Teknolojik gelişmelerin de etkisiyle aile içi iletişimde azalma yaşandığını söyleyen Laçin, bu durumun aile bireyleri arasındaki birlikteliği zayıflattığını belirtti. Müdürlükleri olarak güçlü aile, güçlü millet bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Laçin, gençler başta olmak üzere toplumda farkındalık yaratmak için çeşitli eğitim programları düzenlediklerini açıkladı. Bu programlar arasında Evlilik Öncesi Eğitim, Aile İçi İletişim, Çatışma Çözümü, Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele, Çocuklarda Mahremiyet Bilinci, Sosyal Medya ve Bilinçli İnternet Kullanımı gibi konuların yer aldığını belirtti. Laçin, yaptığı açıklamada, “Geçmişten günümüze var olmaya devam eden aile gerek ilişkilerimizi gerekse sosyal hayatımızı düzenleyen bir kurumdur. Evlilik ve kan bağına dayanan, eşler, çocuklar ve kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu topluluk içindeki en küçük birlik olan aile, toplum için büyük bir öneme sahiptir. Son yıllarda ülkemizde çekirdek aile ve dağılmış ailenin yaygınlaştığı, geniş ailenin ise azaldığı görülmektedir. Boşanma oranlarında geçmiş yıllara göre artışın yaşanması, değişen insanlık ilişkileri, aile üyelerinin birbirlerine karşı fazla beklenti içine girmiş olması bireysel davranışların artmasına yol açmıştır. Teknolojik gelişmelerin sonucunda televizyon ve internetin hayatımızdaki etki alanının artması da aile bireylerinin birlikte geçirdiği süreleri sınırlandırmakta, aile içi paylaşımları azaltmaktadır. Geleneksel Türk aile yapısındaki değişimler ve kuşaklar arasında ortaya çıkan farklılıklar ve sorunlar bu konuda çalışmalar yapmamız gerektiğini ortaya koymuştur” dedi.

‘6334 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ’..

Laçin, son bir yılda düzenlenen 233 eğitimde yaklaşık 6334 kişiye eğitim verildiğini ve çiftlere yönelik ücretsiz aile danışmanlığı hizmetinin devam ettiğini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu: “Bizler de yaptığımız çalışmalarda güçlü aile, güçlü millet bilinci ile hareket ediyoruz. Bu doğrultuda Müdürlüğümüzce Aile Eğitim Programları kapsamında Evlilik Öncesi Eğitim, Aile İçi İletişim, Çatışma Çözümü, Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele, Çocuklarda Mahremiyet Bilinci, Sosyal Medya ve Bilinçli İnternet Kullanımı, vb. konularda eğitim programları düzenleyerek gençler başta olmak üzere toplumda bu konuda farkındalığı artırarak aidiyet duygusunu, aile içi rolleri ve iletişim becerilerini güçlendirmeye çalışmaktayız. Bu doğrultuda son bir yılda düzenlenen 233 eğitimde İl Müdürlüğümüze bağlı Eğitim ve Danışmanlık Biriminde görevli uzman personellerimiz tarafından yaklaşık 6334 kişiye eğitim verilmiştir. Ayrıca çiftlere ve bireylere yönelik uzman personelimizle ücretsiz aile danışmalığı hizmeti de sunmaya devam edilmektedir. Ayrıca aile ortamında uzak olarak kuruluşlarımızda büyüyen çocuklarımızı evlat edinerek veya koruyucu aile olarak onlara sevgi ve şefkat göstererek aile ortamına alan ailelerimiz var. Bu durum bizi de oldukça mutlu etmektedir. Bu kapsamda 40 çocuğumuz Koruyucu Ailelerimizin şefkatli yuvalarında kalmaktadır.”

Laçin, Aile Haftası’nın ailelerin korunması ve güçlendirilmesine katkı sağlaması dileğiyle Aile Haftasını kutladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.