Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen, okumayı ve yazmayı seven 21 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilen Yazarlık Akademisi’nin açılış programı yapıldı. Yazarlık Akademisi’nin ilk dersi, Yazar Fahri Tuna’nın yazmak üzerine konulu anlatımıyla başladı.
Öğrenciler şair ve yazarlardan ders alacaklar..
İlk etapta Yazarlık Okulu olarak başlayan proje, daha sonra profesyonel bir Yazarlık Akademisi’ne dönüştü. Proje kapsamında öğrencilere kendilerini yazılarıyla ifade etme farkındalığı ve becerisi kazandırmak; Türk ve dünya edebiyatının tanınmış eserleri aracılığıyla yazın dünyasına hazırlamak, yaşayan şair ve yazarlarla öğrencilerin tanışmasını sağlamak hedefleniyor. Öğrenciler akademi süresince; şiir, deneme, hikaye, roman ve portre türlerinde eserleri olan şair ve yazarlardan uygulamalı dersler alacaklar.
‘Türkçemize, bu kutlu mirasa sahip çıkmaktır yazmak’..
Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen Yazarlık Akademisi’nin başlama töreninde konuşan Okul Müdürü İmran Biber, “Ta Türkistan’da, Hoca Ahmet Yesevi’nin ocağından getirdiğimiz ana sütü kadar temiz, ana sütü kadar şifalı, ana sütü kadar bereketli bin yıllık Türkçemize, bu kutlu mirasa sahip çıkmaktır yazmak. Bin yıl, binlerce yıl daha yaşatma çabasının adıdır. Türkçeyi yaşamak ve yaşatmaktır, kısacası. Merhamete, ihsana, iyiliğe sahip çıkmak demektir yazmak. İyiye, doğruya, güzele sahip çıkmaktır. Kardeşliğe sahip çıkmaktır. Bizim Yunus’un diliyle söyleyecek olursak, yetmiş iki milleti bir görmek ve cümle yaratılmışı sevmektir, Yaradan’dan ötürü. Yazarlık Akademisi’nde emeği geçen öğretmenlerimizi ve akademiye katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.