yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,4816
EURO
36,1833
ALTIN
2.960,39
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
9°C
Pazartesi Açık
10°C

ŞABAN BEŞLİ, TZOB BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

ŞABAN BEŞLİ, TZOB BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
20.11.2022 14:50
0
A+
A-

TZOB MARMARA BÖLGESİ TOPLANTISI YAPILDI

 

  • Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şinasi Bayraktar’ı ziyaret etti. Beşli, görüşmede çiftçilerin yaşadığı sorunları Bayraktar’a anlattı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Marmara Bölgesi Ziraat Odaları danışma toplantısı Ankara’daki Türkiye Ziraat Odaları Birliği binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli’nin yanı sıra Marmara Bölgesindeki illerin oda başkanları da katıldılar. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şinasi Bayraktar başkanlığında gerçekleşen toplantıda söz alan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Yalovalı çiftçilerin sorunları hakkında bilgiler verdi. Tarım İl Müdürlükleri ile koordineli olarak yapılan çalışmalara da değinen Beşli, çiftçilerin artan maliyetlerden dolayı zor günler geçirdiğinin de altını çizdi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şinasi Bayraktar toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Son aylarda gıda enflasyonuna sebep olan en önemli etkenlerden birisi olarak tarım üretici fiyat endeksinde aşırı artışlar ön plana çıkıyor. Bu durum, tarımsal üretimdeki maliyet yüksekliğinin neticesidir. Diğer yandan, tarım ve gıda ürünleri fiyatlarındaki artışlar doğrudan üreticiye yansımıyor. Artan fiyatlar üretici ile tüketici arasındaki fiyat makasının açılmasına sebep oluyor. Dolayısıyla artan fiyatlardan yararlanamayan üreticilerimiz bir de artan aşırı fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkileniyor. Yurtdışına büyük oranda bağımlı olduğumuz, mazot, gübre, zirai ilaç ve yem gibi girdiler tarımsal üretimde en önemli maliyet unsurlarıdır. 2022 yılıyla birlikte döviz kurlarındaki önemli artışlar bu maliyetleri de artırdı. Bu maliyet unsurlarının yanında sulama ve sulamada kullanılan elektrik fiyatlarındaki artışlar da maliyetlerin önemli bir ölçüde artmasına sebep oldu. Girdi fiyatlarında düşüş sağlanmadan üretici fiyatlarında düşüş sağlanması mümkün değildir. Pahalı girdilere ulaşamamanın neticesinde verim düşüklüğü ve yetersiz üretim de üretici fiyatlarının artışını getiriyor. Girdilerin üreticilerimize makul fiyatlardan temin edilmesi tüketiciye yansıyarak gıda enflasyonun azaltılmasında önemli bir rol oynayacaktır” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.