yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3541
EURO
34,8051
ALTIN
2.395,25
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

‘-99 ÖNCESİNİN YAPILARI HIZLA DÖNÜŞMELİ!’

‘-99 ÖNCESİNİN YAPILARI HIZLA DÖNÜŞMELİ!’
17.04.2023 12:13
0
A+
A-
  • Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, basın mensupları ile iftar programında bir araya geldi.

Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Uygulama Oteli’nde basın mensupları ile bir araya geldi. İftar organizasyonuna Başkan Tutuk’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman da katıldı. İftar organizasyonunda konuşan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Biz kendimize güveniyoruz. AK Parti Yalova’da 3-0 yapacak. Adaylarımızın Yalova’ya yaptığı hizmetler ile tanınırlığı-bilinirliliği ortada. O zaman iki vekil çıkartabilmiştik. Üstüne bir milletvekili koyacağımızdan da hiç şüphem yok. AK Parti, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Yalova’da 3 milletvekili ile en büyük desteği Cumhurbaşkanımıza verecektir” dedi.
‘BELEDİYE BİNASINI YIKACAĞIZ’..
Dönüşüm için boşaltılan belediye binasını yıkacaklarını söyleyen Başkan Tutuk, “Eski belediye binamızı tamamen boşalttık. Benim temennim, belediye binamızı dönüştürmek yönündedir. Çok ciddi maliyetlere girmeden belediyemizi tekrar geri taşımak istiyorduk. Fakat Kahramanmaraş merkezli 11 ilde olan depremler bize örnek oldu. Biz binayı dönüştürmekten vazgeçtik. Biz Yalova Belediye binasını bu yaz yıkacağız. Şuan proje çalışmalarına da başladık. Altında 1 veya 2 katlı otopark, üzerinde de belediye binası ve bir kültür merkezi tarzında bir yapı ile Yalova’ya bir mühür niteliğinde çok amaçlı bir belediye binası kazandıracağız. Otoparkı yapabilirsek merkezdeki otopark sorununu da büyük ölçüde çözmüş olacağız. Binamızın yüzü kuzeye bakacak. Bahane Kafe’yi de olduğu yerden kaldıracağız. Önündeki park ile de sosyal tesis, kültür merkezi bir yer olacak. Son derece sağlam ve modern bir yapı olacak. Deprem izalatörlü bir bina olmasını istiyoruz. Bu yaz aylarında da yapımına başlamak istiyoruz” dedi.
‘YALOVA’NIN YÜZDE 65’İ DÖNÜŞMÜŞ’..
Yalova’nın 1999 depreminden sonra yüzde 65’inin dönüştüğünü söyleyen Başkan Tutuk,” Yalova’nın 1999 yılından sonra yüzde 65’i dönüşmüş. Yüzde 35’nin de dönüşmesi gerekiyor. Dönüşüm konusunda merkezde sorun var. Depremden 23 yıl sonra ilk defa biz, 6 katlı binaları yıkınca tekrar aynı katı verdik. Bununla ilgili çok başvuru var. Biz, eski yapıları dönüştürmek istiyoruz. Keşke bu adım 23 yıl önce atılsaydı. Başvurularda Kahramanmaraş merkezli depremlerin de etkili olduğunu düşünüyoruz. Derhal binalarımızın dönüştürülmesi gerekiyor. Bana diyorlar ki, “1975’te binamız yapıldı, depreme dayanıklı mı?” Tabii ki de değil. 1999 öncesi yapılmış yapılar depreme dayanıklı değil. Bunlar hızlıca dönüşsün. İkinci kentsel dönüşüm hamlesi de Bağlarbaşı Mahallesi’nde, 100 dönüm arazi üzerinde. Bayramdan sonra müteahhit şantiyesini kuruyor. 60 haneyi kapsayacak 60 konteynırlık kentimizi kurduk. Kentsel dönüşüm, eski Bursa Caddesi’nde ilk etapta 10 blok şeklinde başlayacak. Şu yanlış anlaşılmayı da söylemek istiyorum: Biz Yalova’da kat artışına izin vermedik. Bina 6 kat ise 6 kat yapılmasına, 5 ise 5, 4 ise 4 kat yapılmasına izin verdik. Hatay’a gitseydiniz bu kararı daha önce verirdiniz” dedi.
‘KAR SOKAK’TAKİ SORUN ÇÖZÜLECEK’..
Bayraktepe Mahallesi Kar Sokak’ta yaşanan kayma olayını da çözmek üzere olduklarını belirten Tutuk, “Bayraktepe Mahallesi Kar Sokak’ta yaşanan kayma olayını da Yalova Valiliği ile yaptığımız ciddi çalışma sonucu çözmek üzereyiz. İlk etapta yeraltı suyunu drenaj ile toplamaya başladık. Orada yaşanan problem 1-2 ay içinde çözülmüş olacak. Oradaki binalar da çok eski binalar. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.